Isplata januarskih penzija počinje 2. februara, stiže povišica od 14,8 odsto

5
9232
Foto: Shutterstock

Prema kalendaru isplata koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), januarske penzije će prvo dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti i to 2. februara.

Tada počinje isplata za sve samostalce, dakle i one koji penzije primaju preko tekućih računa i one koji primanja dobijaju na kućnim adresama ili ih podižu na poštanskim šalterima.

Četiri dana kasnije, 6. februara, počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere, bez obzira na to za koji način isplate su se opredelili.

Kao i obično, penzije će poslednji dobiti korisnici iz kategorije zaposlenih, pa će za one koji primanja dobijaju preko tekućih računa isplata početi 8. februara, a za ostale 10. februara.

Sa januarskim čekom penzionerima stiže povišica od 14,8 odsto a budući da je prema danas objavljenom podatku prosečna penzija za decembar iznosila 39.850 dinara, prosečna januarska penzija će iznositi oko 45.747 dinara.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakProtest protiv zagađenog vazduha najavljen i u Gornjem Milanovcu
Sledeći članakMijatović: Idemo na pobedu u Laktašima

5 KOMENTARA

   • Penzije za samostalce se isplacuju 30. U mesecu.
    Dakle, penzija kasni.
    Treba svima nama penzionerima ukinuti pravo glasa zbog takvih kao sto si ti. Prodajes se za dve crvene i gutas parizer dok glasas za Pink budalastine.
    Sram te bilo sede kose. Sedi dole, ne divljaj, nego uzmi terapiju i pusti omladinu da spasi ovu drzavu, sto se spasiti da

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here