Ispovest majke nasilnika iz Zablaća: Želim da ga pogledam u oči i pitam ga da li se kaje

1
788
Foto: Ilustracija

ČAČAK – Psihijatrijsko veštačenje nasilnika Gorana Vučkovića (31) iz Zablaće kod Čačka, koji je krajem avgusta jezivo pretukao suprugu N. V, završeno je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici i on će narednih dana biti vraćen u pritvorsku jedinicu zatvora u Čačku. Njemu je produžen pritvor na 30 dana, saznaje „Blic“.

Vučković je poslednjeg vikenda u avgustu toliko zlostvaljao svoju suprugu da joj je motkom sa ekserom otkinuo uvo, polomio rebra i naneo podlive po celom telu. N. V. je trenutno kod svoje majke sa njihovo četvoro dece.

Saznala sam da je završeno Goranovo veštačenje i da će morati da se leči zbog ovoga što je uradio svojoj supruzi. Kažu mi da će ga uskoro dovesti u zatvor u Čačak. Ja nameravam da idem kod sudije da tražim odobrenje da ga vidim. Gorana samo želim da pogledam u oči i pitam: „Da li se kaje“ – kaže Stoja Vučković iz Zablaća kod Čačka.

Njena snaha N. V. nakon što ju je Goran satima zlostavljao završila je u bolnici i nekoliko dana je bila u kritičnom stanju. O njihovo četvoro dece brigu je vodila majka nasilnika.

Deca su sa mojom snahom. Nakon svega što se dogodilo ona više nije dolazila kod nas. Čula sam se sa njom i rekla mi je da je dobro i da će doći po njene i dečje stvari. Pokušala sam da je zaštitim od Gorana, ali nisam mogla. Ovo nije bio prvi put. Ona je odlazila i vraćala mu se. Umeo je i mene da udari… Moje je dete i ne mogu da ga se odreknem. Sramota me je šta je sve uradio. Imam Gorana i sina koji je invalid … – tvrdi Stoja koja je i sama godinama trpela zlostavljanje od svog supruga.

Mislila je Stoja da njen sin neće krenuti očevim stopama.

Moj muž me je tukao dok smo bili u braku. Goran je upravo bio taj koji me je branio od njega. Zato sam mislila da nikada neće podići ruku na svoju suprugu. Međutim, godinama je bio sve gori – kaže Stoja.

Ona tvrdi da ga je njena snaha prijavljivala policiji, da je čak sa decom odlazila u Sigurnu kuću, ali mu se uvek vraćala jer je on obećavao da će se promeniti, ali i zbog dece.

Kako je „Blic“ već pisao Goran je imao zabranu prilaska N. V., ali su živeli u istoj kući.

O svemu što joj se dogodilo i šta je preživela N. V. nije želela mnogo da govori.

– Dobro sam. Deca su sa mnom kod mojih roditelja. U ovom trenutku mi je samo bitno da sam uz njih… Nisam još spremna da govorim o tome šta sam preživela – rekla je pre mesec dana za „Blic“ N. V.

Kako saznajemo, Goran Vučković je zatražio od sudije da prenese njegovoj supruzi N. V. da mu je žao i krivo zbog svega što joj je uradio i da se kaje.

Koliko sam razumela snahu ona se nije čula sa Goranom već su joj preneli njegove reči – kaže Stoja.

N. V. je pre mesec dana izašla iz bolnice u kojoj je bila nakon brutalnog premlaćivanja. Nesrećnu ženu su kobne noći pronašli kako leži kraj puta, a meštani su kasnije za medije rekli da je izgledala kao da su je životinje napale, koliko je rana imala po celom telu…

Čim je N. V. izašla iz bolnice, njen otac je otišao u kuću u Zablaću, gde je žena do tada živela sa Goranom i uzeo bebu o kojoj se starala Goranova majka. Goran i N. V. inače imaju četvoro dece. Nakon hapšenja nasilnika brigu o deci preuzela je njegova majka. Nekoliko dana kasnije troje dece odveli su roditelji N. V.

Moja ćerka je obećala da se neće vraćati nasilniku kad izađe iz bolnice. Govorila sam i pre da nije za nju, ali znate već kako to ide. Ona je školovana i ima svoj posao. Deca i ona će imati gde i od čega da žive – rekla je Slađana, majka žene N. V.

Izvor: Blic

Prethodni članakČačak prestonica kulture Srbije: Ulaganje od 500 miliona dinara, stižu svetski poznata imena, grad će dobiti potpuno novi izgled
Sledeći članakU Čačku i dalje više od 100 dnevno novozaraženih

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here