Istoričar Predrag J. Marković položio vence u Čačku i održao predavanje u prostorijama SPS-a

4
819

ČAČAK – Povodom 3. decembra, Dana konačnog oslobođenja Čačka u Drugom Svetskom ratu 1944. godine, u sali Gradskog odbora SPS Čačak, istoričar i funkcioner Socijalističke partije Srbije Predrag J. Marković održao je predavanje.

Prethodno je zajedno sa delegacijom čačanskih sicijalista i lokalnog SUBNOR-a položio vence palim pripadnicima Narodno oslobodilačkog pokreta na Spomen parku i na groblju u Trbušanima.

U prostorijama Gradskog odbora u Čačku Marković je podsetio na istorijske događaje koji su prethodili konačnom oslobođenju grada od okupatora i značaj negovanja kulture sećanja na žrtve i stradale borce protiv fašističke ideje.

Mi smo narod pobednika, a partizanska vojska u Jugoslaviji bila najveća oslobodilačka vojska na svetu posle kineske – rekao je, pored ostalog, Marković.

Višečasovnom predavanju i diskusiji prisustvovali su mnogobrojni članovi i simpatizeri Socijalističke partije Srbije, predstavnici udruženja “Srce heroja“, Gradske organizacije SUBNOR i zainteresovani građani Čačka.

U ime Gradskog odbora SPS u Čačku prisutnima se obratio i predsednik Nemanja Trnavac, a prisustvovali su i Uglješa Marković predsednik Socijalističke omladine Srbije i Narodni poslanik, kao i dve kandidatkinje za Narodne poslanike, aktuelna Sanja Ćalović i Dragana Polovina.

Prethodni članakIz saobraćaja isključena trojica vozača, vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci
Sledeći članakKoalicija Srbija protiv nasilja u Čačku očekuje bolje rezultate od republičkog proseka

4 KOMENTARA

  1. Kako god delovalo danas da je ovo nebitno tema koja se omalovažava i dopušta se od strane države prekrajanje istorije, veoma je bitno govoriti posebno sada kada se vrše razne revizije. Pametan čovek Pedja Marković i uvek ga je lepo videti. Odstupimo li od ove teme sutra će nam se mnoge druge otvoriti i nećemo moći da se povratimo. Ljudi su izašli iz šume imali ideju dali život za nju i napravili državu. Socijalisti moj glas ide uvek vama. No pasaran.

    • Napravili državu???Gde je sada ta država kolu su oni napravili,gde je bratstvo I jedinstvo koje su oni propagira?Jedino što su oni napravili to su još tri nacije od srpskog naroda,a što se države tiče, ta država je napravljena pre nego što su se oni pojavili.

    • Sve ste Vi i napravili.Rascepkali Srbiju,gurajući na silu bratstvo jedinstvo,,rat nametnuli da očuvate Jugoslaviju,plaćali ga hiperinflacijom…… I šta?.Borimo se za Kosovo zbog nakaradnog ustava iz 1974.Sram Vas bilo.Imate neko pravo da se javite.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here