Trener Borca Ivan Đajić pred finalni turnir pionira: Medalje i rezultati su ništa ako ne stvaramo igrače

0
521

ČAČAK – Pionirski sastav Borca uveliko se sprema za U15 završni turnir, koji će u naredna tri dana biti realizovan u Beogradu.

Izbaranici Ivana Đajića mogu da se podiče da je iza njih veoma zapažena sezona, tako da su se sa pravom našli u društvu osam najboljih pionirskih timova u zemlji. Uostalom, to su pokazali i na polufinalnom turniru u Nišu, gde su ostvarili tri pobede na isto toliko utakmica.

Kada podvuče crtu, Ivan Đajić, trener mladih Čačana, smatra da je urađen dobar posao u prethodnih nekoliko meseci.

Ko nas je pratio cele sezone zna da smo radili u baš teškim uslovima, što zbog termina za treninge, što zbog bolesti, povreda, korone, koja nas nije stedela. Takođe, nadovezali su se postkovid problemi kod nekoliko igrača, koji su odsustvovali i po tri meseca. Sve u svemu, imali smo malo zajedničkih treninga gde je bila cela ekipa na okupu. Tako da smo uradili zaista i više nego što je bilo ko očekivao. Moram da priznam da nam niko nije davao neke velike šanse. Ali eto, dragi Bog nas je pogledao i tu smo gde jesmo – započeo je svoje izlaganje Ivan Đajić.

U petak kreće završni turnir, a prvu prepreku Borac će imati protiv Vizure (14:15).

Na završnom turniru u Beogradu u četvrtfinalu igramo protiv Vizure, koja je jedna snazna ekipa i koja je bila druga na tabeli u Beogradu. Vizura je u jednoj zaista jakoj grupi na finalnom turniru, na žalost, pobedila ekipu čačanske Mladosti, pa je tako prošla dalje – zastao je Đajić, a onda produžio.

Teška će biti utakmica, u to nema sumnje. Kao što rekoh, Vizura je fizički dobra ekipa, a vođena je odličnim trenerom Bućanom. Ima tri odlična pojedinca, koja mogu da reše utakmicu. Ali ono što sigurno mogu da obećam jeste da ćemo se boriti i probati da utakmicu rešimo u svoju korist. Jeste Vizura favorit, ali mi možemo da se sa svima borimo i znam da će moja deca ostaviti poslednji atom snage na terenu – dodao je trener Borca.

Kao što je u klubu više puta istaknuto, primarni cilj jeste stvaranje igrača koji će vremenom postati kadri da obuku dres prvog tima Borca.

Naravno da je osnovni cilj da kroz sve selekcije mlađih kategorija se naprave ekipe od najtalentovanijih dečaka, koji će uz stručan i adekvatan rad, koji je u Borcu zaista odličan, biti usmeravani da krajnji cilj budu igrači za prvi tim. Mislim da u godinama koje dolaze klub treba da se oslanja na svoju decu iz mlađih kategorija. Kod nas u Borcu rezultat u mlađim kategorijama je manje bitan. Odraz rada sa jednom selekcijom je koliko igrača će se sutra baviti i igrati košarku. U selekciji imam pet igrača koji su veliki potencijali, a to mi je jedino bitno. Medalje i rezultati su ništa ako nema igrača. Zato sam apsolutno posvećen isključivo košarkašima i njihovom napredovanju, a svaki trener je samo prepoznatljiv koliko je igrača u karijeri uspeo da stvori – rekao je Đajić.

Uspeh pionirskog tima samo je jedan u nizu sjajnih rezultata mlađih selekcija KK Borac.

Pejanović i Zlatanović su dokazani treneri i profesionalci, a pored toga i vrhunski ljudi. Pomenuo bih tu još i Miloša Šljivića i Vuka Obradovića, jer svi zajedno, uz Raška Bojića, smo posvećeni još jačem radu. Želimo da svu talentovanu decu iz našeg regiona svojim radom privolimo da ne idu u Beograd, nego da prepoznaju Čačak kao najbolje mesto za košarkaški napredak. Zato sam ubeđen da ćemo uz već postojeći rad u klubu imati u godinama koje dolaze veliki broj igrača koji će biti u konkurenciji za prvi tim. Takođe, želim još da naglasim da pored Borca odličan rad se odvija i u KK Mladost, koja godinama iza sebe ima odlične rezultate u mlađim kategorijama. Mislim da svi zajedno možemo da budemo mnogo bolji od klubova iz Beograda – završio je Ivan Đajić.

Izvor: KK Borac/Nikola Minović

Prethodni članakPredstava “Mačka pečena“ večeras u Domu kulture
Sledeći članakSa analize stiglo 246 uzoraka iz Moravičkog okruga, ovo su podaci o broju novozaraženih

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here