Iz Čačka se najviše izvoze limovi, alati i mašine, dominira uvoz automobila

2
2018

ČAČAK – Sa područja Čačka i prošle godine su se najviše izvozile razne vrste limova, šipki, alata i mašina, dok su se najviše uvozili automobili, delovi i ostala prevozna sredstva.

Izvoz limova, alata i mašina prošle godine je ostvaren u iznosu od 57 miliona evra, što je za oko 1,5 miliona manje u odnosu na 2018.

Iz grada na Moravi izvozili su se i tekstil, gotovi tekstilni proizvodi, vojna roba, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, drvo, hartija, karton, proizvodi od istih, kao i supstance za proizvodnju plastičnih masa i proizvoda od plastike.

Automobili i ostala prevozna sredstva uvezena su u iznosu od 118 miliona evra, što je za 32 miliona više u odnosu na pre dve godine.

U izveštaju Grada se navodi da su se uvozile razne vrste limova, šipki, alata i mašina, supstance za proizvodnju plastičnih masa i proizvoda od plastike…

Najviše se izvozilo u Bosnu i Hercegovinu, Nemačku, Crnu Goru, Italiju, Hrvatsku, Belgiju, Bugarsku, Rusiju…

Kada je reč o uvozu, na prvom mestu je Češka. U 2018. godini uvoz iz ove zemlje je iznosio 83 miliona, a prošle čak 100 miliona evra.

Uvozilo se i iz Italije, Nemačke, Kine, Španije, Turske…

Izvor: MNA

Prethodni članakFormira se služba za smanjenje rizika od prirodnih katastrofa u slivu Zapadne Morave
Sledeći članakMarinović ljut na publiku: Ako je cilj pojedinih navijača da vređaju igrače, bolje da ne dolaze u halu!

2 KOMENTARA

    • Pametan razmisli pa kaze.Kakva je bila struktura tadasnje svetske privrede?Gde je tada bila NR Kina i koliko je posla odradjivala tada za Zapad a koliko sada?Kakva je bila ekonomska politika SSSR sa ideoloski bliskim drzavama?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here