Izdavačka kuća “Pčelica“ na 59. Sajmu knjiga za decu u Bolonji

0
135

ČAČAK – Posle dve godine pauze Bolonjski sajam knjiga za decu se ponovo organizuje u svom dobro poznatom obliku, a Izdavačka kuća “Pčelica“ će kao predstavnik srpskog izdavaštva biti prisutna na ovoj najznačajnijoj smotri posvećenoj knjigama za decu.

Od 21. do 24. marta na Sajmu knjiga u Bolonji, po rečima organizatora, biće predstavljeno nešto više od 1.000 svetski najznačajnijih izdavača za decu iz više od 85 zemalja. Biće to prilika da se u direktnom kontaktu, na poslovnim sastancima, izdavači upoznaju sa stvaralaštvom svojih kolega, razmene ideje, predstave svoju najnoviju produkciju, upoznaju sa najnovijim tendencijama u oblasti ilustracije knjiga za decu i dodele nagrade najboljima u različitim oblastima stvaralaštva za decu.

Pored dobro poznatih izdanja koja su objavljena u više od dvadeset zemalja širom sveta, “Pčelica“ je za ovo predstavljanje prevela na engleski i nove naslove: ediciju “Bebina crno-bela knjiga“, radne sveske “Klub malih matematičara 2. novi“, “Mozgalice 3“, ediciju “Najbolji na svetu“ i romane “Boje drugarstva“, autora Gorana Markovića, i “Čarna i Nesvet“, autora Uglješe Šajtinca.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKonvencija Patriotskog bloka u Čačku: Majke će biti u centru pažnje državne politike, a porodilišta postati hoteli sa pet zvezdica
Sledeći članakSvečano otvorene prostorije MZ Alvadžinica, u planu pribavljanje Remontovog igrališta u vlasništvo grada

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here