Konvencija Patriotskog bloka u Čačku: Majke će biti u centru pažnje državne politike, a porodilišta postati hoteli sa pet zvezdica

6
423

ČAČAK – U velikoj sali Doma kulture u Čačku, u subotu je održana centralna konvencija predsedničkog kandidata Patriotskog bloka Dveri-POKS – Boško Obradović.

Obraćajući se prisutnima Boško Obradović je istakao da se Srpski pokret Dveri “nikada nije krio niti ćutao na nepravde, laži i nasilje ne samo ove, već svih prethodnih vlasti“.

Zato smo u susret izborima, kao centralnu temu postavili promenu ne samo vlasti, već kompletnog korumpiraog političkog i pravosudnog sistema. Građani od nas ne očekuju prazne priče već konkretna dela i rešenja. A to su rešenja za sve oblasti života i šta ćemo mi uraditi kada Vučić padne sa vlasti, a njegovo vreme prolazi – rekao je on.

Naglasio je da je najvažnija tema Patriotskog bloka porodična politika.

Tu temu smo mi i doneli u politički život Srbije, zato što želimo da porodica dođe na prvo mesto u našem društvu i državi. Ali stanje po tom pitanju je alarmantno jer smo mi nacija koja nestaje. To govori podatak da 40.000 ljudi više umre nego što se rodi na godišnjem nivou i da imamo nešto više od jednog deteta po bračnom paru. Dve trećine mladih želi da ode iz Srbije, a godišnje ih ode 50.000, tako da za godinu dana nestane jedan grad veličine Sombora, Valjeva ili Vranja. Pre svega, katastrofalno stanje u srpskim porodilištima se mora promeniti i ona moraju postati hoteli sa pet zvezdica. Majke u Srbiji trebaju biti u centru državne pažnje – istakao je Obradović.

Prema njegovim rečima, majke koje rode troje dece dobiće majčinski kapital u iznosu od 20.000 evra, dok će majke koje rode četvoro ili više dece imati nacionalnu penziju.

Posebno ćemo podržati samohrane majke i žene preduzetnice koje su sada diskriminsane i nemaju trudnička i porodiljska prava poput ostalih zaposlenih žena u Srbiji, kao i žene na selu koje nemaju odgovarajuću zdravstvenu i socijalu zaštitu. Donećemo novu poresku politiku: za svakoga ko stupi u brak smanjićemo porez na zarade, sa dobijanjem deteta dalje smanjenje poreza na zarade i smanjenje poreza na imovinu – naglasio je lider Dveri.

On je naglasio i da je svoju predsedničku kandidaturu posvetio mladima i njihovom boljem položaju u društvu.

To znači obrazovanje u skladu sa savremenim privrednim i informatičkim kretanjima, zaposlenje bez partijske knjižice, brže osamostaljenje od roditelja, rešavanje stambenog pitanja, početni kapital od strane države za pokretanje privatnog preduzetništva, a ne da se finansiraju strane multinacionalne kompanije – zaključio je Boško Obradović.

Pored Boška Obradovića, na predsedničkoj konvenciji su govorili i dr Milan Roganović -predsednik gradske organizacije Dveri u Čačku, Dragan Dobrašinović – predsednik Uspravne Srbije, Radmila Živković – profesor u penziji, Mirko Čikiriz – funkcioner POKS-a, Bratislav Simović – predsednik UG „Ne damo đedovinu“, Aco Đenadić – predstavnik Ravnogorskog pokreta, dr Vladimir Dimitrijević – predsednik Političkog saveta Dveri i Miloš Parandilović – zamenik predsednika POKS-a.

Na kraju konvencije, Boško Obradović je predstavio dva projekta – moderno srpsko selo i moderan porodični grad.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU gradskom parku zasađeno 50 sadnica drveća
Sledeći članakIzdavačka kuća “Pčelica“ na 59. Sajmu knjiga za decu u Bolonji

6 KOMENTARA

 1. Bravo Boško i Dveri. Samo napred. Narod neće ove koji nas vode u sunovrat i koji se nakradoše i svaku investiciju ugradiše, diplome pokupovaše, narod neće ne stručne. Narod neće ni one koji su bilu na vlasti i prodali sve što su mogli i koji slušaju sve što im Zapadni mentori nalažu. Narod neće Nato. Zato narod hoće Boška i Dveri koji su patriote, za svoju državu i narod, za svoju privredu, za svoje preduzetnike, za poljoprivrednike, za porodicu, za Srbe gde god žive i td i td. Zato će narod glasati Dveri.

 2. Austrija:
  7,9 miliona stanovnika
  6,4 miliona birača
  pravo glasa sa 16 godina

  Srbija:
  6,9 miliona stanovnikа
  6,5 miliona birača
  pravo glasa sa 18 godina

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here