Izložba fotografija “Rara Avis“ u Narodnom muzeju

0
141

ČAČAK – U Galeriji Narodnog muzeja u Čačku danas u 13 sati biće otvorena izložba fotografija “Rara Avis“, autora Josipa Šarića.

Poželeo sam da okupim ptice na jednom mestu, da priredim izložbu u čast tih divnih pernatih stvorenja – i pevačica, i predatora, dobrih plivača, gizdavih i onih neuglednih. Da nam se pogledi susretnu na miru, da ih osmotrimo izbliza, da nas podsete da su naši najbliži susedi, da nas zamole da im pomognemo da opstanu. I da ostanu RARA AVIS u najlepšem smislu tog izraza – kaže autor Josip Šarić.

Josip Šarić (Zemun, 1957) diplomirao je, magistrirao i doktorirao arheologiju na Filozofskom fakultetu Beogradskog univerziteta. Radni vek proveo je u Arheološkom institutu kao naučni saradnik. Radio je na mnogim arheološkim lokalitetima. Veliki je putnik. Fotografijom se, uz duže i kraće pauze, bavi od osnovne škole, a u kontinuitetu od 2004. godine. Fotografije su mu objavljivane u monografijama, udžbenicima i mnogim časopisima. Učestvovao je na nekoliko međunarodnih salona fotografije, a imao je i četiri samostalne izložbe fotografija. Dobitnik je više nagrada.

Izložba će biti otvorena do 3. oktobra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku po podne pljuskovi sa grmljavinom, moguć i grad
Sledeći članakKongres Zavetnika: Vreme za nacionalno okupljanje desnice na predstojećim izborima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here