Kongres Zavetnika: Vreme za nacionalno okupljanje desnice na predstojećim izborima

8
345

ČAČAK – Gradski odbor Zavetnika u Čačku oglasio se saopštenjem povodom kongresa te stranke koji je održan proteklog vikenda.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Milica Đurđević Stamenkovski na čelu Zavetnika i nacionalnog okupljanja desnice na predstojećim izborima. Ovo bi mogla da bude glavna poruka današnjeg Kongresa stranke Zavetnici kojoj su prisustvovali i predstavnici Dveri, Novog DSS i POKS, kao i nekoliko patriotskih pokreta i udruženja.

Milica Đurđević Stamenkovski je dobila jednoglasnu podršku 1.331 delegata da ostane na čelu stranke, ali po svemu sudeći i podršku koalicionih parnera, na prvom mestu Dveri i POKS, da bude nosilac liste desnice na predstojećim izborima. Na skupštini stranke prisustvovali su i preko 20 delegata iz Moravičkog okruga, Čačka, Lučana, Ivanjice i Gornjeg Milanovca koji su jednoglasno dali podršku Milici Đurđević Stamenkovski na mestu predsednika stranke.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da je došlo vreme da Srbija dobije ženu predsednika i da to treba da bude Milica Đurđević Stamenkovski, kao i da ona treba da bude na čelu patriotskih snaga.

Zamenik predsednika POKS Dušan Radisavljević takođe izneo niz pohvala na njen račun, dodajući da nakon ovog Kongresa Zavetnika treba hitno krenuti sa stvaranjem patriotskog bloka.

Potpredsednik DSS Predrag Marsenić takođe je pozdravio skup, ali je bio vidno uzdržaniji od predstavnika Dveri i POKS.

Zavetnicu su jači i za Dušana Prorokovića, nekadašnjeg funkcionera DSS i analitičara Sputnika, koji će se sada nalaziti na čelu političkog saveta Zavetnika.

Drago mi je da su delegati Trećeg kongresa Srpske stranke Zavetnici, prilikom mog izbora za predsednika stranke, pozdravili i moj koncept nacionalnog okupljanja u kome ima mesta za sve, kao da su taj koncept i podržali i predstavnici svih patriotskih parlamentarnih stranaka u Srbiji, a koji su bili gosti našeg kongresa – rekla je na konferenciji za medije, nakon izbora za lidera Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.

Verujem da smo danas uradili važan korak u pravcu objedinjavanja naših snaga, produbili našu saradnju i postavili kamen temeljac nacionalnog okupljanja u kome vidim utočište za sve one ljude koji žele promene, a ne bilo koje promene već samo one – da ovi odu, a oni se ne vrate – odnosno, u okupljanju vide nacionalnu viziju i strategiju, koja ima dva suštinska zadatka: da obnovi suverenitet Republike Srbije i da sačuva identitet našeg naroda. To će biti u narednom periodu i naš cilj – da se na ovim principima naša saradnja zvanično označi i formalizuje, da bi na izborima, ma kad oni bili, odnela ubedljivu pobedu – rekla je ona.

Predsednica Zavetnika najavila je da se već sledećeg meseca vraća u poslaničke klupe nakon porodiljskog odustva.

Na Kongresu stranke Zavetnici bili su prisutni i brojni intelektualci i javne ličnosti poput profesora Miloša Kovića, Časlava Koprivice, analitiča Đorđa Vukadinovića, pisca Igora Ivanovića itd.

Iako se radilo o stranačkom skupu Zavetnika, čitav događaj je više podsećao na najavu budućeg zajedničkog bloka desnice na predstojećim izborima za koje postoji vidljljivi entuzijazam Zavetnika, Dveri i POKS-a dok je Novi DSS uzdržaniji. Takođe, čini se da su, zahvaljujući rezultatu sa poslednjih izbora, Zavetnci preuzeli ulogu vodeće snage među desnim parlamentarnim strankama i da su oni stub buduće koalicije.

Zavetnici Čačak

Prethodni članakIzložba fotografija “Rara Avis“ u Narodnom muzeju
Sledeći članakVečeras počinje “Animanima“, ovo je kompletan program festivala

8 KOMENTARA

  1. Televizije sa nacionalnom frekvencijom ne smeju da objave da je Vučić usmeno priznao državu Kosovo. Čeka se davKurti prizna nekakvu Zajednicu srpskih opština. Ovo podržavaju prozapadne televizije. Srbi mogu opstati na KiM samo ako Srbija ni na koji način ne prizna državu Kosovo.

  2. Dobro, lepo je ovo, samo sto relano nemaju vise od 7% u Srbiji a i u Cacku, svi skupa zajedno, jos da im se tu doda Milos i DSS i jos neki. Sa Veljom su na 10ak %, ali to je nista jer sns sama ima preko 50%.
    Izbori ce pokazati da narod veruje sns i vuciuc i todorovicu bar sto se tice Cacka

  3. Ej Kongres. Kako to zvuci. Covek bi pomislio da je to neki vazan skup. Gde ce se donositi vazne odluke. Kad ono Zavetnici, Dveri, POKS ma sta to I ko bio. Samo mogu reci SVASTA. KO NA VASARU.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here