“Jednočinke“ Milanovačkog pozorišta osvojile tuzlansku publiku

0
143

GORNJI MILANOVAC – Predstavom “Jednočinke” A.P. Čehova, koju je na scenu postavio Branko Knežević, Milanovačko pozorište minulog vikenda zatvorilo je prestižni međunarodni festival “Pozorište bez granica”. Festival se 19 godina realizuje u Tuzli, a čast da nastupe na njemu imaju samo najzapaženija pozorišta sa prostora Balkana.

Zajedno sa Milanovčanima tuzlanskoj publici ove godine su se predstavili: Pozorište mladih iz Mojkovca, Crna Gora („Draga Jelena Sergejevna“), Satirično kazalište mladih iz Slavonskog Broda, Hrvatska („Dekameron“) i “Draft teatar” iz Tuzle (“Evropejci”).

Sve predstave izvedene su na sceni Narodnog pozorišta u Tuzli.

Predstava iz Gornjeg Milanovca pobudila je veliko interesovanje javnosti. Probirljivoj tuzlanskoj publici Čehov je dočaran humorom i blagom ironijom. U pričama su predstavljeni obični ljudi koje je društvena sredina izobličila i otuđila. U njima nema junaka, nema velikih zbivanja, nema zamršene fabule. Pozorišna igra odslikana je jednostavnošću, ali kroz lirske digresije, muzičke elemente i narodski jezik.

U „Jednočinkama“ Antona Pavloviča Čehova („Medved“, „Tragičar od nevolje“ i „Prosidba“) nastupili su: Mihailo Ristić, Danica Vućetić i Branko Knežević („Medved“), Viktor Vujić i Predrag Lošić (“Tragičar od nevolje”), Tatjana Rašić, Branko i Krsman Nedeljković (“Prosidba”).

Izvor: Morava info

Prethodni članakBorac ubedljiv protiv šampiona Bugarske, odlična igra mladog Alikadića
Sledeći članakMihajlović: Gradi se brza saobraćajnica od Kragujevca do Mrčajevaca

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here