Jeremić: Ako opozicija ne može da postigne dogovor, onda je bolje da se manemo politike

5
276

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je opozicija na korak do dogovora o zajedničkom nastupu i da bi taj dogovor mogao da bude postignut naredne nedelje.

Narodna stranka smatra da je potreban što širi front u kojem ne bi bile samo političke stranke, već i pokreti i javne ličnosti. Kada bih vam sada rekao ko će sve činiti taj front, bojim se da bi sa jednog koraka otišli na dva koraka od dogovora – rekao je Jeremić novinarima u beogradskom parku Tašmajdan, gde je Narodna stranka organizovala akciju prikupljanja potpisa podrške građana tužbi vezanoj za rudnik litijuma Rio Tinta.

Što se Narodne stranke tiče, ako je nemoguće postići dogovor, onda je možda bolje da se manemo ovog posla i da nas nema u političkom životu. Narodna stranka nema nijednu crvenu liniju iscrtanu u krvi i ne insistira ni na jednoj kandidaturi, fotelji ili privilegiji. Ako dogovor čini lakšim da kao predsednik stranke ne budem ni na jednoj listi, spreman sam i na to – dodao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je neophodno jedinstvo svih koji bi hteli da Srbija posle 3. aprila 2022. godine, za kada su najavljeni izbori, izgleda drugačije nego danas.

Rio Tintu se na put može stati isključivo na izborima 3. aprila. Narod bi trebalo da odluči o tome da li će Srbija biti prva država u Evropi koja je odlučila da svoju životnu sredinu uništi na takav način, ali ne na nekakvim lažnim referendumima, nego na jedinom pravom referendumu – izborima – naveo je Jeremić.

Jeremić je podsetio da se najveće rezerve litijuma u Evropi nalaze u Nemačkoj.

Kada Nemačka odluči da eksploatiše svoje zalihe litijuma, tada bismo i mi u Srbiji mogli da počnemo da razmišljamo da koristimo tu istu tehnologiju, ali ne pre toga, jer bi to bilo izuzetno opasno. Nije normalno da Angela Merkel, kancelarka Nemačke, države koja ima najveće zalihe litijuma u Evropi, dođe u Srbiju i kaže ’zainteresovani smo za litijum u Srbiji’. Zašto niste zainteresovani za litijum u Nemačkoj na kojem sedite? Nisam stručnjak za litijum, ali mislim da je ovde reč o elementarnoj logici – rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da iskopavanje litijuma ne bi trebalo da bude političko pitanje, već stvar zdravog razuma.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSa analize stigli rezultati 401 uzorka iz Moravičkog okruga, u Čačku najpovoljnija situacija
Sledeći članakIz saobraćaja isključen Čačanin (23), vozio “mercedes“ pod dejstvom kokaina

5 KOMENTARA

  1. Cela unutrašnjost na narednim izborima treba da glasa za Dveri i Boška Obradovića. U 2000. godini Beograđani su čekali da dođe unutrašnjost i smeni Miloševića. Unutrašnjost treba da sruši Vučića na sledećim izborima. Tako će otići i vlastodržci koji pljačkaju unutrašnjost.

  2. Najbolje bi bilo da se okanete ćorava posla, nema vam koristi od toga. Uhvatili ste se litijuma ko pijan plota. Kao mantru. Imate li šta drugo da pričate. I da ponudite. Doduše izbori idu. Videćemo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here