Jeremić: Ako se ne dogovorimo, najbolje da Đilas, Lutovac i ja skočimo s mosta

3
269
Foto: MNA/Miloš Lukić

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas je za građane Srbije najkorisnije da ta stranka, SSP i DS zajedno izađu na izbore, a da je “sledeća najkorisnija stvar da on, Dragan Đilas i Zoran Lutovac skoče s mosta“.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Promena vlasti je nezamisliva ako opozicija nastupi u tri, pet ili osam kolona. Samo zajednički nastup opozicije može skrenuti Srbiju sa pogubnog pravca kojim se kreće. Ako se ne dogovorimo i budemo gledali samo ko će koga da ’zavrne’, onda bolje da se više ni ne bavimo politikom. Idealno je da dogovor postignemo sutra, a sledeći najbolji dan je prekosutra – rekao je Jeremić televiziji N1.

Jeremić je naveo da se razgovara o zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije i jedinstvenom nastupu na parlamentarnim i beogradskim izborima.

Ostalo je da još zajedničku listu opozicije složimo tako da to ne bude samo koalicija tri stranke, nego širi front koji okuplja i javne ličnosti, pre svega iz Skupštine slobodne Srbije, kao što su akademik Dušan Teodorović, advokat Božo Prelević, rediteljka Milica Kralj i ostali. Bilo bi, takođe, od ogromnog značaja da i intelektualci nacionalne provenijencije stupe u zajednički front – rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da ne bi trebalo izlaziti u javnost pre nego što sa tim ljudima bude postignut dogovor.

Predsednik Narodne stranke je rekao da je jedan od važnih elemenata dogovora da se imena kandidata za predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda objave “što je moguće kasnije“, jer će za te ljude u trenutku kada budu saopštena njihova imena “početi pakao i provlačenje kroz toplog zeca“ u medijima pod kontrolom vlasti.

Mislim da više ne bi smelo da bude dileme da će Narodna stranka, SSP i DS predstavljati okosnicu opozicije. Smatramo da ne bi trebalo zatezati oko kvota na listi, što je važno za stranke koje se dogovaraju, ali je za građane to poslednja rupa na svirali – dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo Narodna stranka se zalaže za što širi front i da bi, po postizanju dogovora, trebalo pozvati i ostale stranke i organizacije da stupe u taj front.

Jedina stvar koja može da se uradi u potpuno nenormalnim okolnostima u kojima živimo jeste da stvorimo atmosferu u kojoj će se građani 3. aprila 2022. godine na izborima referendumski izjasniti da li žele nastavak zaduživanja, divljanja cena, gradnje metroa na vodoizvorištu… Ili žele da tome kažu ’ne’ – rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je za efikasnu kontrolu izbora u celoj Srbiji neophodno 20.000 ljudi i da Narodna stranka ima najrazvijeniju infrastrukturu na terenu, ali ne može sama da pokrije sva biračka mesta, a da bi ujedinjena opozicija mogla da obezbedi efikasnu kontrolu svake biračke kutije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMaja Gojković potvrdila: Čačak 2023. prestonica kulture Srbije, od ministarstva dobija 300 miliona dinara
Sledeći članakObradović: Ekološki pokreti su pod kontrolom Vučića ili stranih ambasada

3 KOMENTARA

  1. Kakav dogovor, kakvi bakrači. Nema od toga ništa. Dobro će biti ako ne povadite oči jedni drugima. Sujetni ste bre. A ne vredite ni pišljiva boba. Imali smo priliku da osetimo vašu vladavinu. Maglu možete da prodajete tek punoletnima koji nemaju veze o životu. I veruju u lepe priče. Mi stariji slušamo ali ne verujemo dok ne vidimo. A sad vidimo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here