Obradović: Ekološki pokreti su pod kontrolom Vučića ili stranih ambasada

5
386

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da Srbija postaje kolonija zelene političke agende iza koje se krije nova prozapadna politika, a da su “novi Zeleni“ pod kontrolom predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili stranih ambasada.

Pošto je evrofanatizam u Srbiji doživeo krah, i pošto više niko ne veruje u ulazak Srbije u EU, a posebno se ne veruje starim prozapadnim političarima koji to obećavaju već više od dve decenije, bilo je potrebno ponuditi novu prozapadnu alternativu pod maskom primamljive zelene retorike – ocenio je Obradović u tekstu za portal Direktno.

Dodao je da se pojavio neobičan fenomen da kad se deset godina borite protiv aktuelnog režima, dobijete najopasniju etiketu „svi su isti“, a kada se neko pojavi niotkuda nekoliko meseci pred izbore, bez ikakvog političkog programa on se proglasi za novu nadu.

Kada smo kao opozicija kritikovali vlast na temama iz oblasti ugrožavanja zdrave životne sredine, optuživani smo od raznih ekoloških aktivista da ekologiju koristimo za dnevno-političke i stranačke interese. A kada ekološki aktivisti uđu u politiku i hoće na izbore, onda je to nešto čisto i fino, a ne najobičniji lični i stranački interes. Tako neće moći – rekao je Obradović.

Izvor: Beta

Prethodni članakJeremić: Ako se ne dogovorimo, najbolje da Đilas, Lutovac i ja skočimo s mosta
Sledeći članakDarijević: Prekaljeni aktivista ne čeka da država ili grad ponude ono čega nema

5 KOMENTARA

  1. Ministri Vlade Srbije žive u Beogradu i Novom Sadu. Većina lidera opozicije živi u Beogradu. Ako unutrašnjost hoće da ih neko predstavlja na vlasti, treba da glasa Dveri i Boška Obradovića. Oni će najbolje zastupati interese građana iz unutrašnjosti.

  2. Ekološki pokreti su čista zloupotreba borbe naroda protiv zagađivanja Srbije . To je borba za lične interese Zelenovića,Ćute i Ne davimo Beograd.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here