Jeremić: Na lokalne izbore možemo sa svima osim sa prevarantima i izdajnicima

5
334

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je najvažniji cilj te stranke u ekonomiji da preorijentiše srpsku privredu na domaću proizvodnju i preduzetništvo, jer je domaći preduzetnik i poljoprivrednik “ključ održivosti srpske države“.

To je čovek koji neće da diže sidro kada udari svetska kriza, jer nema gde odavde da ode. Njega ne zanima samo profit i kolike subvencije dobija od države, nego i da li i kako može da se leči, u kakvu mu školu idu deca, da li su televizije trovačnice i da li se bezbedno oseća na ulici – rekao je Jeremić na sednici Glavnog odbora Narodne stranke.

Jeremić je istakao da Narodna stranka nudi program ekonomskih mera čija bi primena značajno ublažila posledice dolazeće ekonomske krize i omogućila Srbiji da postane veliki izvoznik hrane.

Preživeće oni koji budu proizvodili hranu i energente, a teško onima čija se privreda zasniva na građevinsko-bankarskom mehuru i jeftinim međunarodnim kreditima. Srbija može da iz krize izađe jača ako se strateški okrenemo poljoprivredi i proizvodnji hrane – rekao je Jeremić.

Ogroman novac će da bude uložen u nove tehnologije za proizvodnju veštačkog đubriva – samo u Brazilu 100 milijardi dolara u narednih godinu dana, na primer. Kada bi se Srbija istinski okrenula poljoprivredi, za nedelju dana bismo pronašli milijardu evra za takve projekte, umesto što strancima dajemo i do 150.000 evra po radnom mestu za proizvodnju sapuna i čokolade – rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da ekonomski program Narodne stranke sadrži određene “vatrogasne“ mere, koje bi država trebalo odmah da primeni, kao i strateške mere, koje će biti primenjene kada Narodna stranka dođe na vlast.

Prvi korak ka dolasku na vlast su lokalni izbori koji će biti održani najkasnije za dve godine, i zato moramo odmah da krenemo u pripreme za njih. Za to će nam biti potrebna savezništva i partnerstva, koje moramo pažljivo birati – rekao je Jeremić.

Kao stranka desnog centra koja jako polaže na zaštitu životne sredine i želi da Srbija u budućnosti bude uređena kao savremeno evropsko društvo, možemo da gradimo partnerski odnos sa ’zelenima’, možemo sa onima koji su iskreni ’evropejci’ i sa onima koji iskreno gaje svoja desna uverenja. Ne možemo sa prevarantima i sa izdajnicima. Prilikom pravljenja savezništava moramo imati na umu da pred građane izađemo čistog obraza – dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Narodna stranka uoči početka izborne kampanje bila izložena zaveri čiji je cilj bio da ta stranka postane „laka meta za preuzimanje i da bude stavljena pod čizmu“.

Otpadnicima iz naših redova koji su u tome učestvovali neka služi na čast to što su uradili. Nikome se do sada nije posrećilo napuštanje Narodne stranke. Svi koji su iskočili iz našeg voza nezadovoljni svojim mestom u kupeu ili brzinom kojom se krećemo ostali su iza nas, a mi idemo dalje, i danas imamo najveću poslaničku grupu od svih opozicionih stranaka u Skupštini Srbije – rekao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da će predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić pristati na nove izbore u Beogradu samo ako bude potpuno siguran da će na njima pobediti, i dodao da je “spuštanje tenzija u društvu“ bilo opravdanje za sastanak Vučića i predsednika SSP-a Dragana Đilasa na kojem je se razgovaralo i o novim izborima.

Rezultat tog ’spuštanja tenzija’ je da u Skupštini Beograda neće biti Duška Vujoševića, a da ćemo sledeće nedelje za gradonačelnika dobiti Aleksandra Šapića. Rezultat je da ne znamo kada će biti okončani izbori u Velikom Trnovcu i da li ćemo vladu dobiti do duboko u jesen. Da li će biti struje i ogreva, i po kojoj ceni. U međuvremenu, Rio Tinto hvata novi zamah, kao i izvršitelji, inflacija je van kontrole, a narod se oseća prevareno. E, baš vam hvala na tom spuštanju tenzija, odlično ste to uradili – rekao je Jeremić.

Izbora u Beogradu će biti samo ako ’spuštači tenzija’ nastave sada već očigledno približavanje režimu. Gde su im sada ’partija i bratija’, šta je bilo sa predizbornim obećanjima, da li su ’promene iz korena’ to da ih na Pinku naprasno počnu da zovu gospodom – upitao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Srbija prilikom odlučivanja o tome da li da uvede sankcije Rusiji mora pre svega voditi računa o svojim interesima.

Stvara se pogrešan utisak da evropski put Srbije prvenstveno zavisi od spoljnopolitičkog određivanja, koje nije nebitno, ali mi danas ka EU ne idemo iz drugih razloga. Kome je evropska budućnost Srbije na srcu, trebalo bi da učini sve da se oslobodimo ove diktature koja je najveća prepreka na našem putu ka Evropi i daleko veći problem od spoljnopolitičkog svrstavanja – zaključio je Jeremić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSledeće sedmice stiže nam “afrički talas“
Sledeći članakŠoškić: Najavljeno povećanje penzija i plata ishitreno i politički popularno

5 KOMENTARA

  1. SNS je najveća bruka od svih stranaka, koju pokriva Vučić. Vučić mečka sa građanima Srbije nezadovoljan kako su glasali. Plitkoumni ne vide kolika su nesreća za građane SNS i Vučić.

  2. Viki ima! Samo su tvoj tandem ,,posteni“ vucko i lopov djiki odvtatniji od svih ostalih… juris botovi sa komentarima usrdece vam se salamcina toplo je…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here