Sledeće sedmice stiže nam “afrički talas“

0
561

Kakav je vikend pred nama i šta se očekuje tokom sledeće sedmice, odgovara meteorolog Đorđe Đurić u detaljnoj prognozi za Telegraf.rs.

U Srbiji u subotu ujutro i pre podne umereno oblačno, a tokom dana pretežno sunčano, dok se i dalje nešto više oblaka očekuje na jugu i jugoistoku Srbije.

Zbog prodora oslabljenog hladnog fronta sa severozapada, u subotu će biti malo prijatnije, uz maksimalne temperature od 25 do 29 stepeni, u Beogradu do 27, a duvaće i pojačan severni i severozapadni vetar – navodi meteorolog Đorđe Đurić.

U nedelju nakon vedrog i prijatnog, a u dolinama i kotlinama svežeg i maglovitog jutra, tokom dana biće sunčano i toplije, a počeće da duva jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura biće od 28 do 32, u Beogradu do 30 stepeni.

U ponedeljak će biti sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura biće od 30 do 34, u Beogradu do 33 stepena. Dakle, u ponedeljak nas očekuje tropski dan, jer će maksimalna temperatura dostići i preći 30°C, a u Beogradu se očekuje i tropska noć, jer se temperatura ni u toku noći neće spušatiti ispod 20°C. Veoma toplo vreme biće posledica termičkog grebena na visini, koji će u ponedeljak krajem dana kratkotrajno biti narušen, što će biti uvod u manju promenu vremena i neznatno osveženje, zbog priliva malo svežije i prijatnije vazdušne mase sa severa i severoistoka – objašnjava Đurić.

U ponedeljak uveče do severa Srbije očekuje se prodor veoma oslabljenog hladnog frotnta, koji će doneti nešto više oblaka, a u utorak većem delu Srbije manji pad temperature za 3 do 5 stepeni i prolazno jak severozapadni vetar, a ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se uglavnom na jugu i na zapadu Srbije i u planinskim predelima.

U sredu i četvrtak biće sunčano i ponovo tropski toplo, a vedro, stabilno i tropski topo vreme biće ponovo posledica grebena na visini sa jugozapada, a u čijem se sklopu očekuje prodor vrele vazdušne mase sa severa Afrike preko Mediterana. Maksimalna temperatura u sredu biće od 30 do 34, a u četvrtak od 30 stepeni na severu Srbije do 35-36 na istoku i jugoistoku Srbije, u Beogradu do 34°C.

Vrlo visoke temperature biće praćene jugozapadnim vetrom. U četvrtak krajem dana i tokom večeri očekuje se povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i uz manje osveženje – naveo je Đurić.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Dani planinara Srbije“ u Ovčar Banji
Sledeći članakJeremić: Na lokalne izbore možemo sa svima osim sa prevarantima i izdajnicima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here