Jeremić u Čačku: Pokret “Buđenje“ veliko pojačanje za Narodnu stranku

6
685

ČAČAK – Pokret Buđenje, čiji je osnivač Dušan Tufegdžić, pristupio je danas Narodnoj stranci i ubuduće će delovati kao deo te stranke, a predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je reč o velikom pojačanju.

To je jedno od najvećih pojačanja i ohrabrenja za Narodnu stranku. Narodnu stranku smo osnovali na politici i uverenjima koja se nisu menjala. Sada smo dvostruko ojačani – priključenjem Pokreta Buđenje i odlaskom iz stranke onih koji nisu verovali u našu politiku niti su delii naša uverenja – rekao je Jeremić u Čačku, gde je održana Skupština Gradskog odbora Narodne stranke na kojoj su izabrani delegati za stranačku skupštinu, zakazanu za 22. oktobar.

Jeremić je istakao da opozicija može da pobedi na izborima samo ako nastupi u dva snažna i ideološki definisana bloka koja bi činile stranke državotvorne opozicije i stranke prozapadne opozicije.

Tako ne bi bilo rasipanja glasova i ako ne bude uzajamnog gloženja, moguća je promena vlasti. U suprotnom, bićemo rivali jedni drugima i biće trvenja, kako među državotvornim i patriotskim strankama tako i među prozapadnim strankama, i biće to rat svih protiv svih u opoziciji umesto da nastupimo protiv režima. Verujem da ćemo naći način da se dogovorimo. Rascepkanost opozicije na izborima koristi samo režimu i nikome više – naveo je Jeremić.

Osnivač Pokreta Buđenje Dušan Tufegdžić rekao je da Narodna stranka jedina zastupa ideologiju i program koji omogućavaju suštinski napredak Srbije.

Razgovaraćemo sa građanima i predstavićemo im taj program u celoj Srbiji. Čvrsto se protivimo iskopavanju litijuma jer bi deo teritorije na kojem bi se iskopavao litijum bio nalik na površinu Meseca. Iskopavanje litijuma ne može biti isplativo za Srbiju, nema te matematike. Srbija mora da postane država poljoprivrednika i odatle mora da se krene, a ne od rudarenja. Naša država ima najveće kapacitete za poljoprivredu i prehrambenu industriju u ovom delu Evrope – rekao je Tufegdžić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTreća prvenstvena pobeda Poleta
Sledeći članakU narednih sedam dana pojačana kontrola saobraćajne policije, u fokusu i pešaci

6 KOMENTARA

    • Ti su najgori. Nadali se visokim pozicijama, nisu ih dobili pa su sada ljuti. Pljuju vredjaju, huskaju. Time pokazuju koliko su niski u karakteru.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here