JKP “Gradsko zelenilo“ već godinu dana angažovano na izradi katastra javnih zelenih površina

2
402

ČAČAK – Javno komunalno preduzeće “Gradsko zelenilo“ 2019. godine je, na osnovu Odluke o održavanju javnih zelenih površina koju je donela Skupština grada Čačka, pristupilo izradi katastra javnih zelenih površina.

U ovom preduzeću navode da je prošle godine urađena platforma na bazi Geografskog informacionog sistema (GIS), koja je u skladu sa platformom GIS-a grada Čačka.

Oni su na ovaj način odgovorili na pitanje odbornice i potpredsednice Gradskog odbora Narodne stranke Violete Marković zbog čega u Čačku još uvek ne postoji, kako je ona rekla, “katastar drveća“.

PROČITAJTE JOŠ: Violeta Marković: Zašto u Čačku još uvek ne postoji katastar drveća?

U JKP “Gadsko zelenilo“ preciziraju da nije u pitanju katastar drveća, već katastar javnih zelenih površina, za čiju je izradu, kako naglašavaju, potreban duži period.

Katastar javnih zelenih površina grada Čačka obuhvata javne zelene površine koje formira i održava JKP “Gradsko zelenilo“ Čačak. Podaci za svaku biljku su složeni i sadrže sledeće atribute:GPS koordinate biljke, tip, visinu, prsni prečnik, širinu krošnje, visinu krošnje, visinu prvih grana, starost, vitalnost i dekorativnost, a za drvored starost, vitalnost i dekorativnost, pa je iz tog razloga potreban duži period da bi se svi podaci o biljkama uneli u bazu katastra. Do sada su unete biljke iz malog parka na Trgu Đure Salaja i velikog parka u Ulici Veselina Milikića, kao i sedam drvoreda ( Ulica Filipa Filipovića – lipe, Ulica Svetog Save (kod FTN) – lipe, Ulica Amidžina – crvenolisne šljive, Ulica Bogićevićeva – jarebika, Ulica Nemanjina (od hotel “Morave“ do Ulice kneza Miloša) – crvenolisne šljive i Ulica Nušićeva (Avenija) – platani), a takođe su prikupljeni svi podaci vezani za biljke na Spomen parku – navode za Morava info u JKP “Gradsko zelenilo“.

Oni naglašavaju da je, za sada, katastar javnih zelenih površina vidljiv u JKP “Gradsko zelenilo“ Čačak i dostupan je po zahtevu svakog građanina.

Na privatnim posedima biljke pripadaju vlasnicima istih i ne podležu registraciji i unošenju u evidenciju katastra javnih zelenih površina.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPredstavljen roman “Studen kamen“ Jelene Dramićanin
Sledeći članakSkulptura “Forma“, koju su huligani oštetili, ponovo postavljena u gradskom parku

2 KOMENTARA

  1. Osobi koja se izjašnjava kao veliki Srbin, a koja ne zna da se ne kaže ZADUŽNICE nego ZADUŠNICE treba uskratiti mogućnost da bilo šta komentariše. Pa ti si, čoveče mnogo smešniji nego što se činiš.

  2. Za zaduznice se videlo kako gradsko zelenilo odrzava groblja ! Sramota ! Direktoru bi bilo bolje da se vise bavi zelenilom a ne sns partijskim poslom !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here