JP “Gradac“: Netačne tvrdnje aktivista sa društvenih mreža da su “odbranili“ stabla u Bulevaru Vuka Karadžića

2
788

ČAČAK – Javno preduzeće “Gradac“ oglasilo se saopštenjem u kome reaguje na, kako se ističe, nepotpune i neproverene medijske tekstove o rekonstrukciji dela trotoara u Bulevaru Vuka Karadžića i takozvanoj “odbrani drveća od betoniranja“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Koncept poslovanja JP „Gradac“ Čačak jeste da svakodnevno uvažavamo sugestije, komentare i kritike naših sugradjana. Aktivni smo u svetu društvenih mreža baš iz tog razloga, da bismo imali kontinuiranu komunikaciju sa našim sugradjanima. Na našem internet sajtu u centru pažnje je link za prijavu problema gradjana. Brojne probleme u našem gradu smo rešili baš zahvaljujući inicijativi gradjana i na tome smo neizmerno zahvalni. Iz dana u dan, ta dvosmerna komunikacija je sve bolja i na to smo veoma ponosni. Iz tog razloga smo prinudjeni da po ovom pitanju reagujemo.

Svima je odavno jasno da u našem gradu postoji nekoliko pojedinaca koji se u sve razumeju, koji su protivnici svega što se u našem gradu svakodnevno radi i gradi, a koji nikada ništa u svom životu nisu uradili, da ne kažemo da nisu ni drvo zasadili. Neretko, ti pojedinci su vršili i oštećenja javne imovine, smatrajući da je to legitiman način da iskažu svoj stav.

Rekonstrukciju dela trotoara u Bulevaru Vuka Karadžića smatramo školskim primerom kako treba raditi. Naime, tokom izgradnje stambene zgrade na ovoj lokaciji, nisu bespravno posečena stabla ispred lokacije objekta, što je bio veoma čest slučaj u ranijem periodu. U ovom bulevaru, bespravno je uklonjeno preko 30 stabala i na to nikada niko nije reagovao. Sada, kada se vrši rekonstrukcija dela trotoara, ne mestu gde su stabla sačuvana netaknuta, tih nekoliko pojedinaca, verovatno u želji za medijskom pažnjom, požurili su i narodski rečeno „istrčali pred rudu“ po ko zna koji put.

Pre svega, u skladu sa svojom ugovornom obavezom, investitor je finansirao deo radova na sanaciji oštećenja dela trotoara. U želji da na ovaj način, deo po deo, u celosti rekonstruišemo ovu prilično oštećenu pešačku stazu, angažovali smo izvodjača sa kojim imamo ugovor o održavanju gradskih ulica i javnih površina, kako bismo istovremeno sa investitorom u celosti rekonstruisali pomenuti deo trotoara.

Radovi na ovoj lokaciji su započeti sa namerom da se radi fazno. U prvom koraku je izvršeno asfaltiranje, u nameri da se u sledećem koraku izvrši opsecanje asfalta, postavljanje ivičnjaka i nasipanje površine oko stabla drvenim malčom.

Kritičari su ovog puta zatekli i ometali radnike na licu mesta tokom opsecanja asfalta, što je najbolji dokaz da su njihove objave i tvrdnje na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, kako su „odbranili stablo“, apsolutno netačne i da njihov „aktivizam“ nije nikakav razlog za preduzimanje bilo kakvih aktivnosti, jer su radovi uveliko bili u toku. Radovi će biti završeni u toku današnjeg dana, a ocenu o kvalitetu izvedenih radova daće naši sugradjani koji tuda svakodnevno prolaze, što nam je i najvažnije.

Apelujemo na sve koji imaju odgovornost prema javno izgovorenoj reči, da pojedincima koji se lažno predstavljaju kao predstavnici nepostojećih ekoloških udruženja ili su po zanimanju „aktivisti sa društvenih mreža“, da im ne daju prostor da govore u ime gradjana Čačka i svih zaljubljenika u prirodu. Čačak je grad u kome je u poslednjih 7 godina zasadjeno preko 6.000 novih stabala, što je najbolji dokaz da nema potrebe da pojedinci „oslobadjaju stabla“ od bilo koga u našem gradu. Lažni ekolozi mogu mirno da spavaju, ako im to savest dozvoljava.

JP “Gradac“ Čačak

Prethodni članakObeleženo 109 godina od smrti Nadežde Petrović: Trg ispred Gimnazije nosiće ime velike slikarke
Sledeći članakČačak 94 u poslednjem minutu prokockao osam razlike, pa ipak slavio u produžetku

2 KOMENTARA

  1. Ako su bespravno posecena, sto ne posadite nova? Vaze kolege iz gradskog zelenila su toliko unistili drvored i skratili mu zivotni vek, edukujte se malo po svetu na koji nacin se orezuje drvo sigurno ne toping metodom koju su primenili. Nepismeni naprednjaci.

  2. Ljudi radite, ne osvrcite se.. Kad bi se svaki put osvrtali na raznorazne komentare dokonih gubilo bi se dragoceno vreme. Jer kad e radi odmah ima I komentara. Dosta se zmurelo, vreme je za posao.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here