Juče u Domu zdravlja pregledano 128 pacijenata, značajan broj pacijenata na kovid odeljenjima ima tešku kliničku sliku

10
2581
Foto: Pixabay

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je smešteno 37 pacijenata, od kojih je kod njih 22 potvrđen virus korona, saopštio je Radni tim za praćenja širenja epidemije na teritoriji Čačka.

Prema rečima direktora bolnice dr Miroslava Sretenovića, deo ovih bolesnika ima tešku kliničku sliku, ali niko za sada nije priključen na respirator.

Čačanin F. S. (59) preninuo je jutros od posledica bolesti kovid-19. U Čačku je juče na osnovu 15 pristiglih rezultata testiranja, potvrđeno devet novih pacijenata pozitivnih na koronavirus. Danas je na analizu poslato 75 testova.

S obzirom na veliki priliv pacijenata,sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, od kojih se u proseku 5 dnevno zadrži na lečenju, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici. U Opštu bolnicu u Čačku stiglo je i instalirano 5 novih kliničkih respiratora, kako bi se osnažili postojeći kapaciteti. Obaveštavamo sve sugrađane koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažnu ordinaciju Doma zdravlja, u Ulici Veselina Milikića 9 – navedeno je u saopštenju Radnog tima.

U ambulantama Doma zdravlja Čačak, juče je pregledano 128 febrilnih pacijenata, a kako je rečeno, nastavlja se testiranje brzim i PCR testovima.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u Ulici Veselina Milikića 7 – kaže se u saopštenju.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:
Zavod za javno zdravlje: -032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02
Dom zdravlja: 032/325 – 717 i 032/356 – 993

Izvor: Morava info

Prethodni članakPosle tri i po meseca prvi let sa aerodroma “Morava“
Sledeći članakHala u Atenici spremna da u svakom trenutku primi obolele od korone

10 KOMENTARA

  1. Kakve mere da uvedu.Prosetaj malo oko sportskog centra i bazena.Uvece luna perk u gradu baste prepune niko masku nenosi sem poneki stariji sugrađani.Kad vide coveka sa maskom kao da su videli cudoviste.Svakodnevno setam i gledam imam utisak da i oni koji su poslati u kucnu izolaciju namerno setaju i ostvaruju kontakte,jer sam pre dva dana sretio ljude,nisam imao kontakt ali sam posle pola sata od prijatelja cuo da su pozitivni.

  2. Neverovatno. Više od pola testiranih ima koronu, uz jedan smrtni slučaj, i preko 100 sto slučajeva sa visokom temperaturom, a oni ne uvode nikakve mere u Čačku. Treba da se dogodi N.Pazar, pa da onda gase požar. Tada je kasno…

    • Juče sam uradio brzi test, jer sam imao povišenu temperaturu, rezultat je bio za sat vremena, srećom negativan, druga upala je u pitanju. Znači brzih testova ima.

    • Tek je počeo luna park da radi, kako sada da uvode mere. U ovom gradu vladaju ljudi koji nemaju hrabrosti da urade nešto dok ne dobiju dozvolu od Beograda.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here