Kalendar kulturnih dešavanja na Gradskom trgu i amfiteatru u Ovčar Banji do kraja juna

1
5810

ČAČAK – Iz Turističke organizacije Čačak najavljuju da Čačane i goste grada do kraja juna očekuje bogat i sadržajan kulturno-umetnički program koji će se održati na Gradskom trgu u i amfiteatru u Ovčar Banji.

Kako navode iz TO Čačka, ovogodišnji program je prilagođen različitim interesovanjima naših sugrađana – od kulturno-istorijskih događaja, tradicionalnih folklornih koncerata, kulturno-zabavnih i sportskih događaja, svako će za sebe naći po nešto.

Prvi događaj koji nas očekuje je veliki koncert Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković“, 21. juna od 20 časova na Gradskom trgu. Već 22. juna zakazan je koncert narodne muzike “Moravsko predvečerje“, gde će nastupiti Miroslav Ilić, Ana Bekuta, Dušan Svilar i Jelena Tomašević, uz pratnju Vojnog orkestra “Stanislav Binički“.

Po prvi put u našem gradu imaćemo priliku da prisustvujemo jednom neobičnom i autentičnom kulturno-istorijskom događaju posvećenom tematici srednjeg veka, tradicionalnom životu tog vremena gde će biti prikazane i viteške borbe kao i replika srednjevekovnog naselja. Manifestacija “Carski i Tanaskovi dani“ će se održati 23. i 24. jula na brdu Ljubiću. U okviru manifestacije će biti održani koncerti “Srbskih pojaca“ i Bilje Krstić – dodaju iz Turističke organizacije.

Ovogodišnji Festival zdravog duha odlikuje prava adrenalinska tura kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, a program će biti upotpunjen koncertom rok benda “Vesele osamdesete“, 24. juna od 18 časova, u amfiteatru u Ovčar Banji.

Poslednji događaj u junu odigraće se na Gradskom trgu u Čačku. Reč je o koncertu hora i simfonijskog orkestra RTS-a – “Karmina Burana, 26. juna od 20:30.

U Ovčar Banji, u novizgrađenom amfitetaru, publiku u junu očekuje veliki koncert svih kulturno-umetničkih društava iz Čačka, a koncert je zakazan za 27. jun od 19 časova. Već 28. juna u amfiteatru će biti organizovano književno veče Mirjane Bobić Mojsilović koju će u muzičkom delu pratiti Boris Kapetanović.

Veoma se radujemo predstojećim događajima i pozivamo sve sugrađane i posetioce našeg grada da dođu i uživaju u bogatom programu – poručuju iz TOČ.

Manifestacije i koncerti se realizuju u okviru programa Turističke organizacije Čačka i kao deo programa prestonice kulture Srbije “Čačanska rodna“.

Prethodni članakStabilizuje se situacija u Čačku, saniraju se posledice poplave u selima (FOTO)
Sledeći članakTodorović: Nema prelaznog rešenja, gradićemo novi most

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here