“Kapetanica Džun Piplfoks“ otvorila Festival dečjih i omladinskih pozorišta u Jagodini

0
175

ČAČAK – Predstava Glumačke radionice Doma kulture Čačak “Kapetanica Džun Piplfoks“ u ponedeljak je zvanično otvorila 12. Međunarodni festival dečijih i omladinskih pozorišta – DOPS u Jagodini.

Nakon izvođenja predstave pred jagodinskim mališanima, ekipa je imala prilike da razgovara sa stručnim žirijem festivala u sastavu:

Dragan Petrović Pele – glumac i profesor na FDU u Beogradu, predsednik žirija, Ljiljana Dragutinović – glumica i Sanja Pribaković, direktorica OŠ „Rada Miljković“ u Jagodini, član žirija u ime grada domaćina.

 

Pored pohvala koje je žiri imao za predstavu u celini, vizuelni identitet predstave (kostim i scenografiju), te preciznu kolektivnu i uzbudljivu individualnu i partnersku igru, žiri je dao i nekoliko konkretnih tehničkih saveta kojima bi se mlade glumice mogli poslužiti u specifičnoj situaciji kada među mladom publikom zafali pozorišnog bontona, ili usmerenja od strane odraslih koji bi ih utišali, a kako bi uspeli na sceni da savladaju prepreku čujnosti u vanrednim okolnostima.

Prethodni članakDetaljno uputstvo Agencije za energetiku: Evo kako da štedite struju
Sledeći članakEthno Jazz Orchestra dobitnici prestižne GODUM muzičke nagrade (VIDEO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here