Kisić Tepavčević: Stariji od 65 će moći da izlaze, ali je preporuka da to ne rade

0
560

Članica republičkog Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će, po ukidanju vanrednog stanja, stariji od 65 godina moći da izlaze, ali da im epidemiolozi preporučuju da to ne čine.

Foto: MNA/Miloš Lukić

To nije zabrana, to su stručne preporuke – objasnila je Kisić za TV Prva.

Ona je rekla da je nezahvalno predviđati kada će prestati da se pojavljuju novooboleli od virusa korona, jer sve zavisi od toga kako se stanovništvo ponaša, kao i od vremenskih prilika.

Potrebna je čitava kombinacija faktora spoljašnje sredine – istakla je Kisić i dodala da dolazak toplog vremena „ide na ruku“ u borbi protiv virusa.

Kisić Tepavčević je ocenila da tok epidemije u Srbiji pokazuje da je urađen „dobar posao“. Ona je kazala da virus i dalje cirkuliše ali da više nije nepoznat kao što je bio na početku epidemije.

Na svetskom nivou je od te infekcije umrlo oko 250.000 ljudi što je manje od broja umrlih od gripa na godišnjem nivou. Razlika u odnosu na grip je velika brzina širenja, velika osetljivost populacije i činjenica da nemamo vakcinu, a kada nema vakcine jedino ostaju opšte mere prevencije – kazala je Kisić Tepavčević.

Izvor: 021

Prethodni članakTrnavac: Obradoviću, izađi na izbore, a ne na ulicu
Sledeći članakOd početka epidemije u Čačku obolelo 14 zdravstvenih radnika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here