Koalicija Narodna stranka-Nova Srbija-POKS-Dosta je bilo: Ne smemo dozvoliti da lokalni izbori budu usred leta

12
655

ČAČAK – Koalicija Narodne stranke, Nove Srbije, Dosta je bilo i Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS), oglasila se saopštenjem za javnost u kojem poručuju da lokalni izbori ne smeju biti održani “usred leta“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

S obzirom na to da gradonačelnik Čačka Milun Todorović još uvek nije podneo ostavku, jasno je da lokalni izbori u Čačku ne mogu biti održani 2. juna u istom terminu kada su zakazani izbori u Beogradu.

Iako sa svih strana stižu uverenja da će lokalni izbori biti održani u zakonski predviđenom roku, očigledna je namera da to bude krajem juna ili početkom jula, u jeku poljoprivrednih radova i kada su ljudi van grada, na godišnjim odmorima. Krajnji rok bi bio sredinom avgusta što je do sada nezabeleženo u izbornoj praksi.

Eventualno odžavanje lokalnih izbora usred leta stvorilo bi uslove vladajućoj garnituri da učvrsti svoju poziciju služeći se već viđenim malverzacijama poput “fantomskih birača“ i dovođenja glasača sa strane.

Koalicija okupljena oko Narodne stranke, Nove Srbije, POKS-a i Dosta je bilo, smatra ovakvu taktiku još jednim kršenjem izbornih uslova i nedemokratskim kalkulisanjem u svoju korist, pa poziva sve opozicione stranke i sugrađane da zauzmu jedinstven stav i pridruže se stavu da izbora ne sme biti kada im vreme nije. Mi ćemo kao koalicija preduzeti sve pravne korake da se spreči maltretiranje građana i manipulacija ove korumpirane i nesposobne vlasti.

Koalicija Narodna stranka, Nova Srbija, DJB, POKS

Prethodni članakIzložba “Leta pre neta“ u Narodnom muzeju otkriva deci duh vremena pre interneta
Sledeći članakU petak i subotu probni završni ispit za osmake

12 KOMENTARA

 1. Dvadeset prvi vek,ekonomski tigar, Expo 17 milijardi, BG na vodi,sve funkcioniše,a onda otpadne točak i ubije ženu(69) .
  U Srbiji sve funkcioniše kaže on,koji je postavio dezertera za ministra vojske, keramičara za ministra policije,pečenjara za direktora Eps-a itd

  • Stoji da je ovaj udes uzasan. Ali kakve veze ima tocak, ekspo, Bg na vodi i saopstenje ove koalicije. U skoli bi dobio 1 kao vrata. Zbog omasene teme. Doduse omoguceno je svima da lupeta, samo nastavi. A idu I izbori.

   • Kako , kakve ima veze? Eto koliko ti nemaš pojma, „ne vidiš“. Šta ćeš kad si njihov. Lepo jenčovek rekao kako funkcioniše prevo, ubiše ženu. Za to bi morao neko da odgovara. Pa onda troše ogromne pare na Expo, beograd na vodi, ugrađuju se u to debelo, a narod će to generacijama vraćati. Pri tome dobar deo naroda jedva preživljava, za lekove i lečenje naravno nema ni dinara. I pored svega vlast kaže sve funkcioniše. Milenko jel ti sad malo jasnije?

    • Sve to stoji ali nije to tema ovog saopstenja. Ovde se radi o izborima. O saopstenu koalicije. Da li da se odrze i kad. I ti si Vidoje omasio temu. Inace sve mi je jasno. Niciji nisam. Jedino sto sam pismen. I znam kad sta treba pisati. Toliko od mene.

     • E super, da nisi njihov i da ti je sve jasno. To je najvažnije. Stvarno tako mislim. Ostalo je manje bitno.

 2. Kako ih nije sramota da ovako lupetaju. A niko ovde nije pocetnik pa da ne zna kada treba izvrsavati drzavne obaveze u koje spadaju i izbori. Svi oni su dugo u politici. Sramota bre.

 3. Kakve su ovo neznalice. Izbori moraju biti kad im je vreme, a sticaj okolnosti je da je lokalnim izborima 2024. zakonsko vreme da budu održani na leto. To što vama to ne odgovara nikoga ne bi trebalo da interesuje. Svako kome je loše pod ovom vlašću valjda će pre ostati kod kuće da bi glasao nego da ide na more. Šta, neće? Pa onda im i nije toliko loše.

  • Čoveče o kakvom moru ti pričaš. Većina naroda nema ni za lek, a ne za more. Gde ti živiš, čiji si. Ma boli te uvo, tebi dobro.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here