Koliko zarađuju direktori državnih agencija: Neki i tri puta više od premijerke

3
415

Direktori javnih i državnih agencija mesečno zarađuju, većina njih, dosta više nego ministri u Vladi Srbije, a pojedini i više od premijerke, pokazuju podaci iz njihovih imovinskih karti objavljenih na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Najveću platu, oko tri puta veću od predsednice Vlade, ima Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva, koji se vodi kao javna agencija. Ona mesečno prima 471.000 dinara.

Iza nje je Strahinja Sekulić, direktor Agencije za restituciju, koji je prijavio zaradu od 226.941 dinar.

Slede direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić koji zarađuje 207.856 dinara mesečno, potom direktor Agencije za zaštitu životne sredine Stefan Simeunović sa 187.250, te direktor Ratela Dragan Pejović sa 187.000 dinara.

Prema objavljenim podacima na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić ima platu od 181.772 dinara, a direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović 174.367.

Između 150.000 i 165.000 primaju mesečno direktori Agencije za upravljanje lukama, Agencije za lekove i medicinska sredstva, Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, Agencije za akreditovanje zdravstvenih ustanova, Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost, Agencije za kvalifikacije.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije, sa čijeg smo sajta preuzeli podatke o ostalim zaradama, Dejan Damnjanović ima mesečnu platu od čak 457.573 dinara.

Izvor: N1

Prethodni članakIzložba “Život u snazi motora“, posvećena profesoru Miki Borisavljeviću
Sledeći članakĐorđe Ćurčić: Na korak smo od cilja, nećemo sad stati

3 KOMENTARA

  1. Sve su to prevare politicari se tale,pogledajte plate vojske i policije i penzije isto vojske i policije necete verovati koji su to veliki iznosi.

  2. E neka im je alal. Nadam se da su zadovoljni. Jer dokazano je da oni što više imaju više kukaju, nezadovoljniji su. Guber im je sve manji, rastu prohtevi, oči se šire i sve što vide valjalo bi da imaju. Nema veze da li to treba. Raspisah se, mogao bih do sutra. Ima materijala. Samo da kažem da je moja penzija posle 40 god rada 36.758 din. I dovoljno je. Za obaveze i skromnu hranu. Živim sam. Hvala Bogu zdrav sam. Ne treba mi za lekove.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here