Kompanija “Metalac“ razmatra mogućnost ulaska u nove biznise, ulažu u zelenu energiju i veštačku inteligenciju

1
523
Foto: Metalac

GORNJI MILANOVAC – Kompanija “Metalac“ i dalje planira rast poslovanja, ulaganje u aspekte zelene energije i veštačke inteligencije, kao i dalje modernizovanje svojih pet proizvodnih društava, trgovinskih lanaca u Srbiji i Crnoj Gori, a ne isključuje i mogućnost ulaska u nove biznise, saopšteno je iz ove kompanije.

Sastav nadzornog i izvršnog odbora “Metalca“ je ostao isti, zahvaljujući, kako se ističe, dobrim poslovnim rezultatima, investicijama u razvojne projekte, inovativanom pristupu i održanoj reputaciji brenda.

Dragoljub Vukadinović, koji je na čelu “Metalca“ punih 35 godina, ostaje na mestu predsednika Nadzornog odbora i u naredne četiri godine. Ostaje i tim u kome su dugogodišnji saradnici, profesori doktori nauka: Dragan Đuričin, Dragan Lončar, Goran Pitić i Goran Petković.

Zahvaljujući postignutim rezultatima, kako je rečeno, na mestu generalnog direktora “Metalca“ a.d. ostaje Radmila Trifunović, koja istovremeno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i logistiku. I njen tim ostaje u istom sastavu: izvršni direktor za razvoj, digitalne komunikacije, IT i marketing Vojin Vukadinović; za ljudske resurse, pravo i bezbednost na radu Biljana Cvetić, koja je imenovana i za sekretara društva; za prodaju i nabavku Marina Jevtić i izvršni direktor za proizvodnju Veljko Vukadinović.

Izabrana je i Komisija za reviziju Nadzornog odbora na čelu sa ovlašćenim revizorom Petrom Gruborom.

Nakon što je Skupština akcionara 7. juna razmotrila izveštaj o poslovanju i konsolidovane finansijske izveštaje, donela je odluku i o raspodeli dobiti akcionarima sa dividendom od 90 dinara bruto po akciji.

Izvor: eKapija

Prethodni članakJovan Milošević u rodnom gradu nakon uspešne sezone u Švajcarskoj
Sledeći članakMinistarstvo poljoprivrede uputilo apel otkupljivačima maline

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here