Ministarstvo poljoprivrede uputilo apel otkupljivačima maline

6
2780

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je apel za sve otkupljivače maline da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline.

  • Povodom pritužbi većeg broja malinara koje su pristigle u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, naročito iz južne Srbije, Mačve, Podrinja i Podgorine, da pojedini otkupljivači maline ne poštuju dogovor od 31. maja 2024. godine, po kom početna otkupna cena maline iznosi 250 dinara po kilogramu, te da isplaćuju značajno niže cene, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede još jednom apeluje na sve otkupljivače maline da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline, kako bi se izbegla diskriminacija malinara, kao i ugrožavanje rentabilnosti njihovog poslovanja – saopštili su iz ministarstva.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ističe da je poštovanje dogovora o iznosu početne otkupne cene maline od 250 dinara po kilogramu važno i zbog učvršćivanja međusobnog poverenja između države, malinara i otkupljivača maline.

  • Samo složni i jedinstveni, držeći se date reči i postignutog dogovora, možemo da obezbedimo uspeh naših malinara i otkupljivača na sve zahtevnijem i izazovnijem evropskom i svetskom tržištu malina – poručio je ministar Martinović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKompanija “Metalac“ razmatra mogućnost ulaska u nove biznise, ulažu u zelenu energiju i veštačku inteligenciju
Sledeći članakOvi delovi teritorije Čačka u narednim danima ostaju bez struje

6 KOMENTARA

  1. Ne moze drzava da odredjuje privatniku cenu otkupa ali moze ona da otkupi celu kolicinu i da ona trguje sa tom robom na berzi
    Znaci ako meni malina vredi 200 din po toj ceni cu i uzimati naravno od onih koji hoce da je prodaju

    • Kakva „tržišna ekonomija“ ? Gde ste za to čuli. U uređenim državama, da. U Srbiji,ne. I zato malinari kukaju. S pravom, svake godine. Činjenica, da se cene određuju na dan berbe, jasno ukazuje na javašluk u Agraru.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here