Kompanija “PS Fashion“ organizovala sadnju 150 stabala u kompleksu manastira Žiča

0
321

KRALJEVO, ČAČAK – Kompanija “PS Fashion“ organizovala je ozelenjavanje dela poseda manastira Žiča u Kraljevu. Zaposleni kompanije, u saradnji sa firmom “Foresting“, zasadili su oko 150 stabala hrasta, koprivića i bresta.

Time je prostor koji se nalazi u neposrednoj blizini srednjovekovnog manastirskog kompleksa u potpunosti oživeo u prirodnom ambijentu.

Veliki deo naših društveno odgovornih nastojanja usmeren je upravo na ekološke projekte. Želimo da inspirišemo sve koji su u mogućnosti da pomognu u obnovi prirode, jer je zdrava životna sredina prvi uslov zdravog i ispunjenog života – rekla je Marija Milošević, PR “PS Fashion“ nakon akcije.

Ona je naglasila da je ovo samo početak sadnje u okviru kampanje “Vi birate, mi sadimo“, u kojoj je tokom sedam dana svim kupcima širom Srbije darovano drvo, koje će biti zasađeno u njihovo ime.

Ovo je prva akcija sadnje koju sprovodimo u okviru kampanje “Vi birate, mi sadimo“. Tokom sedmodnevne kampanje na prodajnim mestima obezbedili smo više od 5.300 sadnica. A, nakon Žiče, u ovoj sezoni čeka nas značajan poduhvat sadnje preko 5.000 sadnica na prostoru požarišta u blizini Studenice – rekla je Milošević.

Podsetimo, kompanija “PS Fashion“ je i tokom prethodne godine inicirala obnovu “pluća planete“. U saradnji sa Gradom Čačkom i JP “Srbijašume“, u dolini Zapadne Morave posađeno je preko 700 sadnica topole . Takođe je organizovana akcija sadnje Pančićeve omorike u čačanskim vrtićima “Kolibri“ i “Pčelica“.

Ovo je još jedna u nizu akcija pošumljavanja u cilju doprinosa zaštiti životne sredine. Plan je da u naredne tri godine, u sklopu svojih aktivnosti, kompanija obezbedi sadnju preko 20.000 stabala i tako zanemarenim prirodnim prostorima udahne novi život.

PR TEKST

Prethodni članakBez prijema novih pacijenata na kovid odeljenje, ponovo dvocifren procenat novozaraženih u Čačku
Sledeći članakCena maline ove godine od 600 do 800 dinara

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here