Komšijske kamere snimile sve, ovako je počeo Ilijin krvavi pir

9
4924
Foto: V. Ilić/Večernje novosti

ČAČAK – Dva dana nakon monstruoznog ubistva u Čačku, javnost je i dalje u šoku.

Ilija Glišović (21) u noći između petka i subote, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, u porodičnoj kući zaklao je oca Milana (57), majku Slađanu (49) i dedu Sretena (87).

Pokolj u čačanskom naselju Atenica, izbegao je njegov stariji brat Nikola (23), jer u trenutku krvavog pira nije bio kod kuće. Ilija, za koga rođaci tvrde da je imao problem s drogom, nakon bezumnog čina je čitave noći u krvavoj odeći, bosonog lutao Atenicom, da bi ga policija sledećeg jutra locirala i uhapsila kilometar i po od mesta zločina.

Stariji sin Glišovića, koji inače živi u Kragujevcu, porodicu na okupu je poslednji put video u petak veče i tada kada je sa rođakom krenuo u grad ništa nije ukazivalo na tragediju.

Nikola je iz kuće sa rođakom izašao oko 19 časova. Svi ukućani su bili na okupu, a on je iz Kragujevca došao doma za vikend. Znao je za problematično ponašanje svog brata i da je bilo šta neobično primetio, sigurno ne bi iz kuće izlazio. U tom periodu je bio u poseti kod rodbine, odatle je otišao na piće. Kući je došao oko 1.15 iza ponoći. Vrata su bila zaključana. Kada je pogledao kroz prozor, video je krvave noge svojih ukućana na podu. Tada je razvalio ulazna vrata…prizor koji je zatekao pratiće ga dok je živ – priča rođaka porodice Glišović, jedna od brojnih koji u ovom trenutku pružaju podršku Nikoli.

Sigurnosne kamere sa komšijske kuće zabeležile su da su se na Glišovićevoj kući u 21.30 spustile roletne. Snimak je dostavljen policiji i on bi trebalo da pomogne u istrazi. Kuća je još uvek pod nadzorom interventne jedinice MUP-a i tako će ostati dok traje istraga. Nikola se nakon masakra u kuću nije vraćao.

Zatekao je stravičan prizor. Majku iskasapljenu kod kupatila, pretpostavlja se da se tuširala ili je krenula da se tušira. Oca iskasapljenog u donjem vešu, verovatno je bio krenuo na spavanje i dedu, koji je inače nepokretan, zaklanog u krevetu. Ovaj prizor je mučno i zamisliti, a mogu misliti kako je njemu koji je sve to gledao. Rodbina, prijatelji svi se trudimo da budemo uz njega, mnogo mu je teško… – kaže naša sagovornica.

To je teška trauma, a slike jezivog prizora će mu se ceo život vraćati. Ne pominjemo mu ništa, pričamo sa njim o totalno drugim stvarima. Verovatno će na sahrani, čiji termin nije poznat, onpostati svestan svega. Sada mu je potrebna podrška i pomoć.

Podsećamo, Ilija je u petak uveče u porodičnoj kući nožem izbo majku, oca i dedu. Njemu je nakon hapšenja i saslušanja kod tužioca određen pritvor od 30 dana. Na saslušanju se branio ćutanjem.

Izvor: Kurir

Prethodni članakRadisav Ćurčić – jedini Čačanin koji je igrao u NBA ligi
Sledeći članakPovodom trostrukog ubistva u Atenici oglasilo se tužilaštvo, da li je bilo loše procene u postupanju nadležnih organa

9 KOMENTARA

  1. U mojoj zgradi zivi covek koi prodaje drogu, kada su komsije zvale policiju, I rekli da se plase tih narkomana sto dolaze, I setaju nervozni ispred zgrade jer I’m komsija nije kuci.. Od Policije su dobili odgovor, da gledaju svoja posla, a da ne gledaju ko dolazi kod komsije, svi iz komsiluk a sumnja ju da komsija radi za nekog a iz Supa… Sin MI Je Nacelnik uniformisane Policije, I znam da on nema vezu za necasnim radnja a, Ali ocito je da neko ima.

  2. Ej Slavenko, deca danas ne gledaju Tv već su na raznoraznim mrežama. A tu ima svega, svakakvih gluposti, na pretek. Tako da bi nam Tv stvarno moglr biti vaspitanik. To znam po ponašanju mojih unuka. A i roditelji nisu bolji. Neka nam je Bog u pomoć. Toliko od mene, besnog.

  3. Iskreno, nema od tog ništa. Današnji roditelji su decu prepustili društvu. Kao da je država dužna i odgovorna za vaspitanje dece. To se uočava po komentarima. Kao da je policija ta koja treba da vodi računa o vaspitanju dece. Oni račumaju da su završili vaspitanje dece tako što su im kupili sve brendirano. A deca opet nezadovoljna. I kreću lošim putem. Ovaj slučaj je dokaz.

  4. Lično ne zanima me koliko drogeraša, dilera ima. Može da ih ima 50.000. Ja sam vaspitao svoju decu, njih troje, da uče, druže se sa sličnima. I kontrolisao sam, potajno. Znači posvetio sam im se. Kao i moja supruga. Nije me sramota da to kažem. Tek kad su stali na svoe noge,rekao sam im. Nisu se ljutili. Preporučujem im da i oni tako nastave. DECA SE VASPITAVAJU OD PELENA.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here