Povodom trostrukog ubistva u Atenici oglasilo se tužilaštvo, da li je bilo loše procene u postupanju nadležnih organa

4
1512
Foto: Ringier/N. Božović

ČAČAK – Ilija Glišović (21) osumnjičen je da je usmrtio oca, majku i dedu u Čačku. Zločin se dogodio proteklog petka oko 23 sata, a Glišović je uhapšen 10 sati kasnije nedaleko od kuće i sproveden u pritvor. Na saslušanju se branio ćutanjem.

Kako su za Telegraf.rs rekli iz Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku policiji i tužilaštvu u Čačku prijavljen je jedan slučaj potencijalnog nasilja u navedenoj porodici.

Prijava je podneta dana 10. jula 2021. godine oko 07.45 časova, kada je M. G. iz Kulinovaca prijavio da u porodičnoj kući ima problem sa sinom I. G, rođenim 2001. godine. Podnosilac prijave M. G. izvestio je policijske službenike da ima problema sa sinom I. G. koji konzumira narkotike, koji se zbog toga u ranijem periodu lečio na odeljenju psihijatrije, te da do problema dolazi kada mu nestane novca za nabavku narkotika – naveli su iz tužilaštva.

O navedenom je obavešten dežurni zamenik javnog tužoca koji se s obzirom na psihičko stanje u kome se I. G. nalazio, saglasio da se isti sprovede na Odeljenje psihijatrije Opšte Bolnice u Čačku. I. G. je zadržan na lečenju, nakon čega je lečenje nastavio u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u Beogradu, gde je na lečenju proveo dva meseca.

Nakon završetka lečenja, na zahtev Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, službenici Centra za socijalni rad su obavili razgovor sa prijavljenim I. G. i njegovim roditeljima M. G. i S. G.

S obzirom na izjašnjenje porodice, koja se tada prvi put pojavila u evidenciji Centra za socijalni rad, isti je procenio je da je rizik od ponavljanja sličnih situacija nizak i da nema potrebe za određivanjem mera zaštite od nasilja u porodici i daljem vođenju postupka, navode iz tužilaštva.

Prema podacima Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, od navedenog događaja, porodica se nije obraćala nadležnim organima.

Izvor: Telegraf

Prethodni članakKomšijske kamere snimile sve, ovako je počeo Ilijin krvavi pir
Sledeći članakPoraz Borca u Podgorici, velika minutaža za dvojicu Ćurčića

4 KOMENTARA

  1. E da je ovo jedini slucaj u Cacku, svaki mesec ubistvo,samoubistvo zbog loseg rada policije,centra za socijalni rad,tuzilastva i sudstva !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here