“Komunalac“ nabavio novi kamion pred početak zimske sezone

3
447

ČAČAK – U JKP “Komunalac” Čačak uveravaju da je sve u potpunosti spremno za početak zimskog održavanja po utvrđenom programu rada, koji podrazumeva čišćenje, održavanje i pranje ulica i trotoara.

Realizacija programa, navode u ovom javnom preduzeću, ostvaruje se putem definisanih zona i vrsta posla, koje obuhvataju kako gradsko jezgro, tako i ostali deo javnih površina na teritoriji grada.

Raspored rada po zonama jobjavljen na sajtu www.komunalac.co.rs .

Od ponedeljka 2. decembra, sa prvim snežnim danima pokrenuto je dežurstvo u okviru programa zimskog održavanja javnih površina, a u cilju čišćenja snega i leda sa površina javne namene. Radiće se po tačno utvrđenim prioritetima, a po nametnutoj dinamici u skladu sa situacijom na terenu. Za nadzor i praćenje nad izvršenim radovima je nadležno JP “Gradac“ – navode u “Komunalcu“.

Kako ističu, za ove potrebe preduzeće je kroz proces javne nabavke obezbedilo 528 tona industrijske soli za posipanje saobraćajnica, od od čega su početne količine od 128 tona već preuzeli JKP “Moravac” i JKP “Gradsko zelenilo”.

Pored industrijske soli, za posipanje trotoara u užem centru grada, saobraćajnica unutar zelenog pijaca i gradskog šetališta će se po prvi put probno korisiti tečni kalcijum-hlorid, koji služi za sprečavanje leda na površinama javne namene i to do temperatura od -27 stepeni celzijusa. Pripremljena je probna količina od 5 kubnih metara. Tečni kalcijum hlorid nije agresivan na površinu na koju se nanosi i potpuno je bezopasan na čoveka i životnu sredinu. Nanosi se uglavnom ručnim ili traktorskim prskalicama – pojašjavaju u čačanskom javnom preduzeću.

JKP “Komunalac“ pred novu zimsku sezonu nabavilo savremeno specijalno višenamensko komunalno vozilo, sa grajferom, nošenim posipačem soli, i hidrauličnim raonikom za sneg koje će pored prskanja kalcijum-hlorida, posipati industrijsku so i čistiti nanose snega.

Ovo vozilo će se, zbog svojih karakteristika, pored zimskog koristiti preko cele godine, za čišćenje divljih deponija (uklanjanje kabastog, vrtnog otpada, građevinskog šuta), a po potrebi i za pražnjenje podzemnih kontejnera. Nabavkom ovog vozila, značajno se unapređuje kvalitet usluge zimskog održavanja i ostalih usluga u radnoj jedinici “Čistoća“ – kažu u JKP “Komunalac“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU “Zračku“ obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom
Sledeći članakSkulptura u fontani “Devojčica“ Oskara Barbelje postavljena na platou kod “Gradske rupe“

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here