U “Zračku“ obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

0
217
Foto: Arhivski snimak

ČAČAK – Prigodnim programom, korisnici i zaposleni u Ustanovi za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zračak”, obeležili su danas 3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Direktorka “Zračka” Ana Jakovljević podsetila je da se tokom godine u ovoj ustanovi obeleževaju brojni datumi, ali da je poruke uvek ista, ukazati javnosti da u svakom društvu, pa i u našem, postoji jedan izvestan broj osoba sa invaliditetom koje ne treba da budu zanemarene.

Osoba sa invaliditetom znači biti različit i zajednici treba da ukažemo da prihvati različitosti. Jedino tako možemo da prevaziđemo predrasude i diskriminacije koje postoje u našom društva prema ovoj populaciji – istakla je Jakovljević.

Ona je podsetila da “Začark” trenutmo ima 80 korisnika, a da ih dnevno dođe oko 50.

Prema njenim rečima, sredstvima iz oputriniteta ustanova je dobila mogućnost da nabavi interaktivnu tablu, dodajući i da je u toku procedura za kupovinu specijalnog vozila.

Gradonačelnik Milun Todorović, izjavio je da je na ovu ustanovu Čačak veoma ponosan.

U proteklih godinu dana u saradnji sa vladom smo uložili mnogo sredstvama, podsetiću da je izgrađena fiskulturna sala, a ugrađen je i lift kako bi i gornji sprat bio dostupan svim korisnicima. Sada smo završili i teretanu na otvorenom. Trudimo se da osobe sa invaliditetom tretiramo kao nama ravne, a za sve što im je neophodno trudimo se da izađemo u susret – naglasio je Todorović.

On je podsetio da su korisnici ustanove boravili u letovalištu Ovčar u Ulcinju, takođe dobili su mogućnost da odlaze i na gradske bazene, a uklonjene su i brojna arhitektonske barijere.

Izvor: MNA

Prethodni članakPijani vozač “audija“ na putu u Mrčajevcima usmrtio muzičara
Sledeći članak“Komunalac“ nabavio novi kamion pred početak zimske sezone

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here