Konačni rezultati lokalnih izbora u Čačku

26
7318

ČAČAK – Lista “Aleksandar Vučić – Čačak sutra“ ostvarila je pobedu na lokalnim izborima u Čačku, pokazuju nezvanični rezultati danas održanih lokalnih izbora.

Na osnovu prebrojanog kompletnog materijala sa biračkih mesta, naprednjaci i njihovi koalicioni partneri ostvarili su tesnu većinu od 50,3 odsto glasova, što im u novom sazivu lokalnog parlamenta garantuje 39 od 75 odbornničkih mandata. Opozicija će ukupno imati 36 odbornika.

Ovo su kompletni rezultati izbora:

SNS – 50,3% – 39 mandata
Ivan Ćalović 15% – 11 mandata
ProBudimo Čačak 13,4% – 10 mandata
Svi za Čačak 6,3% – 5 mandata
Čačak protiv nasilja 6,1% – 5 mandata
Dveri 5,7% – 4 mandata
Ruska stranka 1,06 – 1 mandat

Dva procenta ukupnih glasova otpada na nevažeće listiće.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPodaci o izlaznosti u Čačku do 18 sati
Sledeći članakNovi filmovi u Kulturnom centru

26 KOMENTARA

  • Znaci ako 2% ide na ne vazece listice, SNS ce imati 40 mandata, i ostalih 35 ce ici na opoziciju.
   Nije upitna vecina koalicije, upitna je koalicija- koja ce sad Miluna da ucenju gde stigne

   A i sto se tice SNS-ca, Miliun ce morati da ispostuje sve ljude koji su mu POMOGLI da dodje do mesta gradonacelnika, inace, SNS moze vrlo lako da „pukne“ u Cacku.

   Nije ovo laka situacija za Miluna, jer mora poceti da se gleda ko radi, ko se folira.

 1. Ja ne mogu da verujem da su ljudi glasali Jelisijevica, čoveka bez škole, upitne inteligencije, nikakvog vaspitanja… Da li stvarno neko misli da sa njim bi grad mogao da napreduje? Da li neko stvarno misli da je on sposoban da obezbedi novac od Republike, da osmisli budžet …

  • Upravo tako. Podmetacina svakakvih. Ali najvise se jezim zbog pokazane mrznje. Kad sam juce usao u prostoriju da glasam kao da sam upao u osinjak ili zverinjak. Koji pogleda su mi upuceni. A to su sve moje komsije. Kao da sam terorista. Pitam se, zasto?

 2. Malo je nedostajalo da padnu naprednjaci, trebala je samo malo jača kampanja. Jelesijeviću svaka čast, bukvalno samo kampanja na društvenim mrežama i 13%. Tako se kampanja radi, samo FB, Instagram, X i TikTok i rokaj!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here