Koncert Big Benda RTS-a: Predivno veče u centru Čačka uz džez i sving (FOTO)

9
987

Piše: Dušan Darijević

ČAČAK – Slavljenik, Big Band RTS-a, ove godine serijom koncerata obeležava sedamdeset i pet godina rada. Ovo je treća generacija muzičara, istakao je Vladimir Krnetić, dirigent beogradskih džezera u podmlađenom sastavu.

Sinoćni koncert, naravno nije i prvo gostovanje u Čačku, na istom mestu smo ih slušali i pre par godina. Sa Big Bandom svojevremeno su svirali i naši najpoznatoji džez muzičari Duško Gojković, Ala Kovačev, Bora Roković, Stjepko Gut i mnogi drugi.

Za ovu priliku, solista je bio Uroš Perić, klavirista iz Slovenije, poreklom iz Srbije, majka mu je rođena u Trbušanima. Perić je nenadmašni izvođač pesama čuvenog Reja Čarlsa, što je i bila osnova izvedenog repertoara, uz jedan instrumental koji je izveo orkestar bez klaviriste i jedan standard Bitlsa.

Od početka do kraja Perić je bio u punoj formi, svirački raspoložen uz odličnu pratnju orkestra i jako dobar zvuk. Mene je odlična interpretacija Reja Čarlsa podsetila na davno leto 1979. godine kada sam kao petnaestogodišnjak, samo par koraka dalje od večerašnje događaja u prodavnici PGP RTB-a, kupio dupli kompilacijski album velikog majstora Reja Čarlsa. Vrele dane do polaska u prvi razred srednje škole prekraćivao sam uz mnoge pesme koje smo i večeras čuli.

Prijatno veče, blago, nenametljivi zvuci sigurnog orkestra i ubedljivog soliste. Više od hiljadu Čačana se sasvim opustilo u jednostavnom uživanju uz džez, a muzičari nakon osveženja i domaće hrane ponovo kreću na put, na naredni koncert, Budva ih čeka.

Naravno i ovaj izvrsni događaj je deo programa „Prestonice“ i ovog puta dobra organizacija Turističke organizacije Čačak. Veliki violinista Nemanja Radulović na istom mestu imaće nastup 11. jula, a dan kasnije i Bilja Krstić.

Foto: Bus plus produkcija/Čačanska rodna

Prethodni članakČačanin pred vratima Lige šampiona
Sledeći članakManojlović: Brzo sam se navikao na Čačak, odlično sam prihvaćen

9 KOMENTARA

 1. Predivno veče. Za poželeti češće nastupe. Ujedno hvala našem Dušanu što nam ovako lepo prezentuje događaje pa ponovo uživamo. Takođe hvala i Moraviinfo na ovakvom pristupu kulturnim događajima u našem gradu.

 2. Došli su gradjani Čačka koji vole da slušaju ovu muziku.
  Poštujemo izbor različistosti.
  Koncert je za dugo sećanje sa fenomenlnim Urošem Perićem.
  Njegova emocija je bila vidljiva od momenta kada je rekao da je “njegova majka rodjena u Trbušanima“
  i da ćemo ušivati.
  Hvala Vam svima koji ste BIG BEND RTS doveli u Čačak.

 3. Koncert fenomenalan, Uros Peric u punom sjaju…jedino bih zamolio sugradjane kad vec dodju da ne galame i dovikuju se, ne pristojno je, narocito kada su izvodjaci vrhunski muzicari..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here