Korona odnela još tri života u čačanskoj bolnici

5
2378

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili sudva muškarca iz Čačka (73 i 79 godina) i žena iz Sjenice (67).

U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminula su 122 pacijenata iz Moravičkog okruga – 89 iz Čačka, 22 iz Ivanjice, 10 iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima čačanske bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno je hospitalizovano 138 pacijenta, četiri manje nego juče.

U protekla 24 sata primljeno je 13 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje, a bio je je jedan transport na kliniku u Beogradu.

Hospitalizovane su dve kovid pozitivne trudnice na ginekologiji, a četiri osobe sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije.

U respiratornom centru leči se 11 bolesnika, od kojih je petoro priključeno na respirator.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 159 pregleda, od čega 96 prvih.

Dan pre toga bilo je 69 prvih i 33 kontrolna pregleda.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOtvoreno pismo malih akcionara FRA: Ko je upropastio 40 miliona evra pomoći Fabrici reznog alata?
Sledeći članakPetković: Status Prestonice kulture za 2023. godinu značiće potpunu modernizaciju naše lokalne samouprave

5 KOMENTARA

  1. Ljudi ce sve vise umirati. Sa vakcinom, bez vakcine, kako god…umirace, a vlast nece preduzeti ama bas nista. Pa plasila se ona gospodja, ili ne. I dovesce joj jos Kineze, Arape da joj salivaju stavu. Oni su dobri ljudi.

  2. Joj Gorane srce me boli. Najgore što imamo rešenje ali je neko čudo zavladao ovom narodom. Pošteno veoma se plašim. Jer nam životi zavise od loših ljudi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here