Korona udar u Čačku: Za poslednjih pet dana virus potvrđen kod 33 osobe

5
7659

ČAČAK – U Čačku je u poslednjih pet dana koronavirus potvrđen kod 33 osobe, potvrđeno je Moravi info u Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ).

Sa analize iz laboratorije “Vatreno oko“ u Beogradu u Čačak su stigli rezultati za 141 uzorak. Ti testovi bili su poslati u Beograd tokom proteklih pet dana.

Od 11. do 27. juna na teritoriji Moravičkog okruga potvrđeno 68 novih slučajeva zaraze. Od toga je njih 61 iz Čačka, iz Gornjeg Milanovca petoro i dvoje iz Lučana.

Prema rečima direktora ZZJZ Čačak Aksentija Tošića, ubedljivo najveći broj novoinficiranih je starosne dobi od 16 do 35 godina.

U kategoriji ljudi starosti od 60 do 70 godina zaraženo je njih petoro, a među novoinficiranima nema nikoga ko ima više od 70 godina. To govori u prilog činjenici da se radi o najodgovornijoj kategoriji stanovništva, koja se u potpuno pridržava preporučenih mera. Jedina opasnost je da oni sada budu zaraženi tako što će im virus preneti unuci, deca ili drugi mlađi članovi domaćinstva – kaže dr Tošić za Morava info.

On naglašava da je sitiacija u Čačku bolja nego u mnogim drgim okruzima u Srbiji, ali da je svakako upozoravajuća.

Aktuelna situacija zahteva hitnu reakciju. Plašimo se da ne dođe do scenarija kao u nekim gradovima gde se u jednom danu pojavljivalo više od 50 obolelih. Očekujemo da će biti donete neke mere na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba u Beogradu i na sednici Radnog tima za praćenje širenja epidemije na teritoriji Čačka – naveo je Aksentije Tošić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakAtletičar ČAAK-a Stevan Tovilović prvak Srbije na 10.000 metara
Sledeći članakPre godinu dana otvoren aerodrom “Morava“

5 KOMENTARA

  1. Pa jasno je, mladi po klubovima, mame i tate orgamizuju rođendan kao da nemaju mozga, niko ne nosi maske, šta da očekujemo. Respirator kao rođendanski poklon? Tako je sve počelo

  2. Zar Milun nije pobedio koronu. Piše u SNS informatoru što su delili po novinama. Šta kažete, Milun laže. Nemoguće.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here