Kostić najavio mogućnost otvaranja “Škodine“ fabrike Srbiji

2
511

ČAČAK – Dugogodišnji zastupnik „Škode“ u Srbiji, vlasnik kompanije „Auto Čačak“ Milenko Kostić, rekao je za Novosti da postoji verovatnoća da se u Srbiju preseli „Folksvagenova“ fabrika iz Ukrajine.

On kaže da ova fabrika nije postigla očekivane rezultate u produkciji reznih modela „Škode“, jednog od 12 brendova najvećeg proizvođača automobila u svetu.

Kostić je potvrdio listu da su važni ljudi iz „Folksvagenovog“ i „Škodinog“ menadžmenta s njim ostvarili kontakt pre dva dana, kako bi im dao ocene poslovnog ambijenta u Srbiji.

Pitali su me za prosek plata, obučenost radne snage, generalno, za sve u vezi sa uslovima poslovanja. Narodski rečeno, dima ima, a hoće li biti vatre, znaćemo uskoro. Činjenica je da smo „u igri“, ali nam konkurišu Bugarska, Turska Rumunija… U toj trci presudna će biti ponuda države. Nemci će otići u onu zemlju koja im da više – kaže on za Novosti.

Kostića brinu zahtevi „Folksvagena“. Osim u okolini Niša i u Vojvodini, teško da postoji 300-400 slobodnih hektara za izgradnju fabrike. Zato ne odbacuje mogućnost da se nova fabrika useli u postrojenja kragujevačkog „Fijata“, za koji se još ne zna da li definitivno ostaje u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedelju da će naredne sedmice imati neke kontakte koji se odnose na dolazak nemačke kompanije Folksvagen za koju se bori pet zemalja.

Srbija je stabilnija, jača i bolja nego sve nama prijateljske zemlje, Bugarska, Rumunija, Turska i još jedna zemlja, koje se bore za Folksvagen – rekao je Vučić za TV Pink.

Izvor: Novosti

Prethodni članakLovci vode preciznu evidenciju: U gornjem Dragačevu sedam medveda, šest vukova…
Sledeći članakJovica Arsić pred duel u Kopru: Nismo bez šansi protiv Primorske

2 KOMENTARA

  1. Gase Fiat u Kragujevac pa mu ovo dodje kao spin neki ! Poturili Kola pa ako bude bude.Joj naprednjaci koji ste spin majstori.Na kraju ce reci nije Volkswagen dosao zbog opozicije !

  2. presudna ponuda strancima…a domacim samo ko je uz rezim, takoizgleda decenijama…

    Grade autoput od sredine, iz Lucana…svi uz rezim do poslednjeg Srbina

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here