Kovačević: Milanovac dobija ombudsmana, demokratija će biti postavljena na viši nivo

0
177
Foto: MNA

GORNJI MILANOVAC – Gornji Milanovac će uskoro dobiti zaštitnika građana, odnosno ombudsmana, kom će moći da se žale svi oni koji smatraju da im je nešto nepravdeno učinjeno, najavio je danas predsednik opštine Dejan Kovačević.

On je podsetio da je prilikom izmene statuta 2016. godine predviđeno da Gornji Milanovac ima svog zaštitnika građana.

Građani će imati ime i prezume i tačnu adresu osobe kojoj će moći da se požale ukoliko im je nešto nepravedno učinjeno. Demokaratija će biti postavljena na viši nivo – naveo je Kovačević.

Na prvoj sednici novog Opštinskog veća, usvojen je Nacrt odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za izgradnju pristupne saobraćajnice “Gornji Milanovac – petlja Takovo”, čija je cena oko 17.500.000 evra.

Kovačević očekuje da ugovor sa izvođačem radova bude potpisan tokom septembra, a da se sa izgradnjom krene do kraja godine.

Na sednici je usvojen drugi rebalan budežata u ovoj godini, kao i Odluka o završnom računu opštine Gornji Milanovac za 2019. godinu.

Razmatrani su izveštaji o poslovanju JKP “Gornji Milanovac”, Javnog preduzeća za vodosnabdevanje “Rzav” Arilje, Kulturnog centra, Biblioteke “Braća Nastasijević”, Muzeja rudničko takovskog kraja, Sportsko – rekreativnog centra i Predškolske ustanove “Sunce”.

Izvor: MNA

Prethodni članakKovid pacijenti iz Čačka koji imaju tešku kliničku sliku prebačeni u Kragujevac
Sledeći članakKon: Sad je najbolji trenutak da počne škola, odlaganje ne bi bilo dobro

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here