Krivične prijave protiv Trifunovića, Petkovića, Todorovića, Radojevića…

5
622

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri u Čačku podnela je kriviče prijave protiv Zorana Nedovića iz Čačka zbog napada na službene prostorije te stranke, kao i protiv člana Gradskog veća Dušana Radojevića zbog podstrekivanja na nasilne radnje prema simpatizerima ovog pokreta. Najavljeno je i podnošenje krivičnih prijava protiv Igora Trifunovića, Miroslava Petkovića i Miluna Todorovića zbog nezakonitih radnji na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.

Krivična prijava protiv Nedovića podneta je, kako je precizirao šef odborničke grupe Dveri Aleksandar Tanasković, 17. aprila, zbog osnovane sumnje da je ovaj Čačanin počinio krivično delo nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, kada je pretio zaposlenoj u Dverima Sanji Ćendić. Podneta je i privatna tužba zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policija je svojim postupanjem i sprovođenjem skraćenog prekršajnog postupka protiv Nedovića pokušala da spreči krivično gonjenje ove osobe i da čitav slučaj praktično zataška – naveo je Tanasković na stranačkoj konferenciji za novinare.

On je rekao i da je “zbog podstrekivanja građana posredstvom društvenih mreža, a u pravcu preduzimanja nasilnih radnji prema članovima, simpatizerima i imovini Dveri“ podneta krivična prijava protiv člana Gradskog veća zaduženog za mlade i kulturu Dušana Radojevića.

On je tužen zato što je na svom Fejsbuk nalogu na logotpu Dveri istakao nacistički znak, čime je, prema Tanaskovićevoj oceni, pozvao na nasilje prema svemu što simbolizuju Dveri.

Tužilaštvo je za mnogo manje stvari usmerene prema političkim oponentima pokretalo tužbe. Očekujemo da reaguje i za ovako ozbiljne stvari i da se dotični sankcionišu – poručio je šef odbornika Pokreta Dveri.

On je najavio da će tužilaštvu i policiji biti ostavljen rok od 15 dana da se vidi da li će reagovati povodom ovih tužbi.

Predstavnici Dveri ocenili da su odbornici opozicije nezakonito izbačeni iz svih skupštinskih radnih tela na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta. Prema mišljenju Tanaskovića, to je učinjeno suprotno svim zakonskim procedurama i aktuelnom Poslovnika o radu.

Svaka odbornička grupa Ustavom, zakonom i Poslovnikom je dobila pravo na određeni broj članova u radnim telima i oni su nepromenljivi, osim u slučaju da ne budu promenjeni na zahtev te odborničke grupe. Predsednik Skupštine Igor Trifunović, sekretar Miroslav Petković i gradonačelnik Milun Todorović su prekršili članove 63 i 65 Poslovnika o radu i protiv njih će biti pokrenuti zakonski postupci jer su izbacili odbornike opozicije iz skupštinskih radnih tela. Oni će za to odgovarati bez obzira da li će tužilaštvo i u ovom predmetu ostati nemo. Očekujem da tužilaštvo zaštiti ustavnost i zakonitost u radu skupštine – naglasio je Aleksandar Tanasković.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVučić najavio da će za mesec dana biti otvoren autoput Čačak – Obrenovac
Sledeći članakPrivredni sud potvrdio kazne radnicima FRA, njih 53 moraće da plate po 10.000 dinara

5 KOMENTARA

  1. Tužno je videti da neko posle sedam godina sedenja u skupštinskim klupama nema pojma o funkcionisanju lokalne vlasti. Tanaskoviću, pobogu, kakve veze gradonačelnik ima sa izbacivanjem članova predstavnika opozicije iz skupštinskih radnih tela? To nema blage veze sa njegovim ingerencijama. Po kom osnovu protiv njega mislite da podnesete tužbu? Na kojim si ti drogama, čoveče? Kad tužilaštvo odbaci tako napisanu tužbu kukaćeš da to ima veze sa politikom. A nema. Ima veze jedino sa tvojim neznanjem.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here