Vučić najavio da će za mesec dana biti otvoren autoput Čačak – Obrenovac

1
3132

ČAČAK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare, na deonici auto-puta E-763 od Surčina do Obrenovca na Koridoru 11.

Sa ponosom želim da kažem da spajamo dve obale Save u narednih sedam dana, prešli smo Kolubaru. Ovde radi 650 radnika. Mi ćemo autoput Obrenovac – Čačak da otvorimo već za mesec dana. Problem je za Beograd, i upravo zato radimo ovu sekciju – rekao je Vučić.

Rok je bio januar 2020., ali smo mi dobili obećanje da će to biti ove godine i to do svetog Nikole.

Projekat izgradnje autoputa Surčin – Obrenovac podrazumeva izgradnju četiri vozne i dve zaustavne trake, u ukupnoj širini od 29 metara. Deoncia je podeljena na pet sektora. Pored izgradnje mosta, podrazumeva nadzvožnjak preko pruge Ostružnica – Batajnica, kao i dve petlje Surčin i Obrenovac.

Petlja Surčin povezuje novu trasu autoputa sa obilaznicom odnosno budućim bulevarom koji spaja novu trasu autoputa sa Bulevarom Tošin Bunar. Predviđena je projektom nova petlja Obrenovac koja će povezati novu trasu sa deonicom Surčin – Obrenovac – Ub sa starim obrenovačkim putem.

Autoput Surčin – Obrenovac omogućiće spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin. Zajedno sa deonicama u izgradnji Obrenovac – Ub i Lajkovac – Ljig ukupne dužine 50,2 kilometra i već završenim deonicama Ub – Lajkovac 12,5 kilometara i Ljig Preljina 40,3 kilometara povezaće ceo potez autoputa od Beograda do Preljine u dužini od 120 kilometara.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakKočović: Znamo kakve su nam obaveze kad igramo pred našim navijačima
Sledeći članakKrivične prijave protiv Trifunovića, Petkovića, Todorovića, Radojevića…

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here