Krizni štab sledeće nedelje odlučuje o novim merama – na stolu tri teme

1
986
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sednica Kriznog štaba održaće se naredne nedelje, a na stolu je nekoliko tema. Razgovaraće se o produženju zimskog raspusta, da kovid propusnice važe 24 sata, ali i da se prošire na druge objekte kao što su teretane i saloni za ulepšavanje.

Lekari će tražiti i da se zabrane koncerti na trgovima za Novu godinu.

Uvođenje kovid propusnica u ugostiteljske objekte posle 20 sati dalo je željene rezultate – povećana je vakcinacija, posebno među mladima. Međutim, to je još uvek nedovoljno da se dostigne kolektivni imunitet.

Pre uvođenja kovid propusnica u starosnoj grupi od 18 do 30 godina u proseku je vakcinisano oko 600 mladih dnevno. Kada su uvedene u ugostiteljske objekte posle 22 sata povećan je broj vakcinacija na 1.500 dnevno, a sa novim produžetkom važenja kovid propusnica posle 20 sati dnevno se vakciniše oko 2.000 građana iz te starosne kategorije.

Medicinski deo Kriznog štaba od letos traži da se uvedu kovid propusnice 24 sata, a da to osim ugostiteljskih objekata i kladionica budu i teretane, saloni lepote, pozorišta, bioskopi, koncerti, utakmice…

O tome se razmišlja. Kovid propusnice u osnovnoj zamisli nisu bile namenjene samo ugostiteljskim objektima, nego i šire na svim mestima na kojima može doći do zaražavanja. Važna stvar je što mi još uvek nemamo kovid propusnice koje važe 24 sata. To je prvi i osnovni zahtev, a zajedno sa tim bi išlo i sve ovo ostalo – rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon za “Blic“.

Izvor: Euronews Srbija, Morava info

Prethodni članakU Čačku svaka peta testirana osoba ima koronu
Sledeći članakKorona u Čačku odnela još dva života

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here