Krkobabić: Angažovati mlade i stare da u radnim akcijama obnavljaju objekte po selima

3
377
Pobornik Omladinskih radnih akcija: Milan Krkobabić

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić, razgovarali su sa predsednikom Saveza udruženja učesnika Omladinske radne akcije (ORA) Srbije Momčilom Talijanom o učestvovanju mladih u radnim akcijama na projektu preporoda sela Srbije.

Krkobabić je rekao da „smatra da je u ovom momentu uputno da se mladi, ali i stariji angažuju preko radnih akcija na radu u obnovi infrastrukture, sportskih i kulturnih objekata u selima Srbije“.

Mladi u gradovima nisu u poziciji da se sretnu sa vršnjacima u selima i vide kako izgleda život na selu – rekao je Krkobabić.

Dodao je da „iz tog zajedništva očekuje optimizam koji će zaustaviti nestajanje sela“.

Talijan je rekao da Savez ima 24 udruženja i da je nedavno uz podršku Vlade Srbije formirana organizacija za zaštitu i spašavanje.

Istraživanje na fakultetima i školama je pokazalo da je svaki peti omladinac raspoložen za učešće u radnoj akciji, a da je samo 16 odsto reklo da se toga treba manuti i da je to prošlost, dok je oko 62 neopredeljeno, ali da bi se lobiranjem sigurno pridobilo još njih – rekao je Talijan.

Istakao je da je obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da može da računa na akcijaše u najavljenim velikim infrastrukturnim projektima.

Znamo da se organizujemo, imamo i velike akcije, a malih je neprestano, nikad nisu ukinute – rekao je Talijan.

Predsednik Odbora za selo u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti Dragan Škorić rekao je da su radne akcije vaspitale mnoge generacije.

Radne akcije bi motivisale mlade da se pomere iz kafića, odu u prirodu i vide lepote Srbije, a možda jedan broj i opredeli da živi u tim sredinama – rekao je Škorić.

Izvor: Beta

Prethodni članakMilenković Talović: Šutanovčev predlog o učešću na lokalnim izborima besmislen
Sledeći članakŠarčević nije pozvao predstavnike USPRS na razgovor o nasilju u školama

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here