Kulturni centar Čačak ima najbolju omladinsku predstavu u regionu

1
117

ČAČAK – Na upravo završenim 66. Majskim igrama, najvećem takmičarskom festivalu dečijeg i omladinskog dramskog stvaralaštva na prostoru nekadašnje Jugoslavije, održanim u Bečeju, predstava Glumačke radionice Kulturnog centra Čačak osvojila je čak pet nagrada sa predstavom “Sakati Bili sa Inišmana“.

Gran pri festivala – “Zlatni paž“ – za najbolju predstavu
Nagrada za najbolju mušku ulogu – Luka Spasojević
Nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu – Anđelija Obrenović
Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu (ravnopravno) – Neda Pešić i Tijana Vranić
Nagrada za najbolju režiju festivala – Jovana Mišković i Dušan Vukašinović

Nakon velikih uspeha dečijih predstava Glumačke radionice koje su proglašavane najboljim u zemlji i regionu u prethodne dve godine, prva omladinska predstava od nastanka Glumačke radionice 2001. godine koja je premijerno izvedena ovog proleća „Sakati Bili sa Inišmana“, nastavlja uspehe pozorišnih predstava Kulturnog centra Čačak.

  • Ova predstava je nastala nenametljivo i intimno, u prostoru male scene, nekadašnjeg dramskog studija, čijom premijerom je ovaj prostor nakon dugo vremena otvoren za publiku. Upravo u toj jednostavnosti i bliskosti je snaga i važnost ove predstave za nas. Nadamo se da će prostor dramskog studija i ovaj oblik predstava postati još jedan moguć prostor susreta čačanske publike sa predstavama, jer nosi posebno iskustvo pozorišta, ima drugačiju, a neretko i veću snagu i uzbudljivost od predstava velike produkcije – izjavio je mentorski par Glumačke radionice.

Stručni žiri festivala koji su činili Hana Selimović, glumica pozorišta Atelje 212, Sanja Marković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Arpad Mesaroš, glumac Novosadskog pozorišta u razgovoru nakon predstave podelio je svoje iznenađenje velikom vrednošću igre mladih glumaca koja u svakom smislu izlazi iz okvira amaterskog, istakao da se ona očigledno temelji na vrednom radu punom poverenja između ansambla i reditelja predstave, ali i celokupan utisak o važnosti jednog pozorišnog čina koji neretko izostaje i kada su u pitanju rezultati profesionalnih pozorišta.

  • Da se ova igra nastavi još dugo i pred mnogobrojnom publikom. Zato što je vredna. I zato što je to važno i za one koji je igraju, ali još više za publiku koja će ovu predstavu imati prilike da pogleda – poručili su članovi žirija.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSvi za Čačak: Vlast je na klimavim nogama, ispitaćemo sve afere
Sledeći članakPoetsko veče posvećeno Leonardu Koenu, uz nastup grupe “The Cave Dogs“

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here