Laboratorija u Batajnici će briseve iz Čačka obraditi u protokolom definisanom roku

3
3386

ČAČAK – Nakon što su iz Radnog tima za praćenje zaraze koronavirusa u Čačku saopštili da već dva dana čekaju rezultate uzoraka koji su poslati u laboratoriju u Batajnici, iz Ministarstva poljoprivrede kažu da to nije tačno i da ova institucija radi punim kapacitetom, prenosi Blic.

Foto: Pixabay

U petak uveče je iz Čačka, Kruševca i drugih gradova Srbije stiglo 1.270 uzoraka briseva, čija je analiza počela u subotu ujutru. U skladu sa dnevnim kapacitetom laboratorije, koji je oko 900 testova, deo analiza je završen, među kojima su i one koje su stigle iz Kruševca, a rezultati su zdravstvenim ustanovama oz ovog grada poslati još sinoć, odnosno u subotu uveče. Što se tiče Čačka i još nekih gradova analize se rade i biće završene u protokolom definisanom roku. Potrebno je samo strpljenje, jer zbog kapaciteta laboratorije nije moguće u istom danu obraditi sve uzorke koji su stigli – rekli su za “Blic“ iz Ministarstva poljoprivrede.

Podsetimo, iz Radnog tima za praćenje zaraze koronavirusa u Čačku, saopštili su u nedelju da već dva dana čekaju rezultate uzoraka koji su poslati u laboratoriju u Batajnici.

Izvor: Blic

Prethodni članakPismo vlasnice kompanije “P…S… Fashion“, obolele od korone: Divim se zdravstvenim radnicima, oni su pravi heroji ovog doba!
Sledeći članakSedam novih slučajeva koronavirusa u Čačku, jedan u Gornjem Milanovcu

3 KOMENTARA

  1. Naravno, tačno je samo ono što vi kažete. Svi smo mi samo brojke, koje govore da vi dobro radite svoj posao, kao da nemamo imena, prezimena, porodice, zanimanja…. Da! Hvala šte ste javnost obavestili da je od virusa umro Dragoslav Kosmajac. Bitna ličnost za nas običan svet, za razliku od doktora, preduzetnika, taksista, radnika, nečijih roditelja, očeva, majki….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here