Lazar Nikolić biće predsednik i u novom sazivu Skupštine opštine Gornji Milanovac

0
163

GORNJI MILANOVAC – Danas je održana konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine Gornji Milanovac. Na čelu Skupštine i u ovom mandatu biće Lazar Nikolić.

Konstitutivnom sednicom do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Poslovnikom, predsedavao je najstariji odbornik Milan Vasić.

Sednici je prisustvovalo 44 odbornika, od ukupno 49 odbornika koji čine saziv Skupštine opštine Gornji Milanovac. Nakon potvrđivanja mandata odbornika od strane verifikacionog odbora i polaganja zakletve odbornika, pristupilo se izboru predsednika Skupštine opštine.

Kandidat za predsednika Skupštine opštine Gornji Milanovac bio je Lazar Nikolić. Inače, Nikolić je pomenutu funkciju obavljao i tokom prethodnog Skupštinskog saziva u trajanju od četiri godine.

Izbor predsednika Skupštine opštine je u skladu sa Statutom obavljen tajnim glasanjem odbornika.

Od ukupno 49 glasačkih listića, od kojih nije upotrebljeno pet listića, za postavljenje Lazara Nikolića na funkciju predsednika Skupštine opštine glasalo je 30 odbornika, 13 je bilo protiv, a jedan odbornik bio je uzdržan.

Nakon objavljivanja rezultata glasanja odbornika, novopostavljeni predsednik Skupštine Lazar Nikolić je preuzeo vođenje sednice. Pristupilo se izboru zamenika predsednika Skupštine opštine. Izabrana je dr Verica Kamaljević Milojević.

Na konstitutivnoj sednici za Sekretara skupštine opštine Gornji Milanovac ponovo je postavljena Tijana Arsić, dok je za njenu zamenicu postavljena Vesna Savić.

Takođe, na današnjem zasedanju je imenovan predsednik i članovi Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno – imunitetska pitanja Skupštine opštine.

  • U petak ćemo imati prvu redovnu sednicu na kojoj će biti izabrani izvršni organi i članovi Opštinskog veća. Očekujemo da Gornji Milanovac nastavi da se razvija kroz infrastrukturu, kako na gradskom tako na seoskom području, u svakom smislu, kao i u sportu i svim drugim oblastima. Cilj nam je da Milanovac napreduje, kao što je i evidentno napredovao poslednjih godina. Mislim da će ovo biti jedan kvalitetan Skupštinski saziv. Velika je čast biti ponovo izabran na mesto predsednika Skupštine, zahvaljujem se svima koji su glasali za mene i zahvaljujem se novim odbornicima i odbornicima iz opozicije koji su danas bili veoma konstruktivni u jednoj kompleksnoj Skupštini kakva je konstitutivna – rekao je po završetku sednice Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac.

Na prvoj redovnoj sednici u petak 28. juna tajnim glasanjem biraće se predsednik opštine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKoja su prava putnika ukoliko im ne odgovara smeštaj preko turističke agencije?
Sledeći članakNasilje nad nastavnicima u OŠ “Dr Dragiša Mišović“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here