Lazarini: Čačak i “PWO“ će postati još jedno uspešno poglavlje u ekonomskoj istoriji Srbije

5
513

ČAČAK – Izvršni direktor “PWO Grupe“ Karl Lazarini izjavio je na ceremoniji polaganja kamena temeljca za fabriku te kompanije u Čačku da je veoma uzbuđen što je novi inženjerski i proizvodni pogon biti izgrađen upravo u Čačku.

On je istakao da je impresioniran duhom grada na Moravi i toplinom ljudi, potcrtavajući posebno činjenicu da je Čačak grad košarke.

  • Radujemo se početku rada ovde u Čačku. Srbija je jedna od top tri zemlje kad je u pitanju rast izvoza kompontenti za vozila. Mi verujemo u ovu lokaciju, u ove ljude. Naš jasan fokus je na održivoj transformaciji. Komponente i sistemi koje mi proizvodimo mogu se naći u svakom automobilu. U sedištima, vazdušnim suspenzijama, kućištima za električne motore, u instrument tablama, u delovima šasije… Naša glavna kompetencija leži u razvoju i proizvodnji lakih metalnik komponenti i sistema. Volimo da kažemo – mi čelik pravimo lakim – rekao je Lazarini.

On se posebno zahvalio gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću i njegovom timu, ističući da će Čačak i “PWO“ postati još jedno uspešno poglavlje u ekonomskoj istoriji Srbije.

  • “PWO“ planira da izgradi priču dobrih i dobro plaćenih poslova, koji će pomoći da se igradi budućnost “zelene mobilnosti“. Nameravamo da uđemo u partnerstva sa lokalnim školama, sa Tehničkim fakultetom, u smislu obezbeđivanja obrazovanog kadra. Takođe, sarađivaćemo sa lokalnim dobavljačima. Veoma toplo smo primljeni u Čačku, što nam je olakšalo da upravo ovaj grad i ovu lokaciju od mnogih alternativa koje smo imali kao globalna kompanija. Mogu da vas uverim da smo došli da ovde i ostanemo – zaključio je Karl Lazarini.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku položen kamen temeljac za nemačku fabriku “PWO“
Sledeći članakVučić: Milun Todorović jedan od najzaslužnijih što “PWO“ gradi fabriku baš u Čačku

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here