U Čačku položen kamen temeljac za nemačku fabriku “PWO“

4
912

ČAČAK – U Preljini kod Čačka danas je održana svečanost polaganja kamena temeljca za novi inženjerski i proizvodni pogon nemačke kompanije “PWO Group“.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, ministarka privrede Adrijana Mesarović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i direktor PWO grupe Srbija Karl Lazarini.

Privredno društvo “PWO SEE“ d.o.o. je u vlasništvu nemačke kompanije “PWO AG“ i bavi se proizvodnjom delova i opreme za motorna vozila.

Grupacija posluje u sektoru metalske industrije i poseduje pogone za proizvodnju delova za automobilsku industriju u Nemačkoj, Češkoj, Meksiku i Kanadi.

“PWO“ će u izgradnju i opremanje ffabrike u Čačku investirati 89 miliona evra, a u prvom talasu zaposliti oko 500 radnika, od čega će veliki procenat biti visokoobrazovani kadar. Očekuje se da će fabrika u punom kapacitetu imati 800 zaposlenih.

“PWO Group“ ima više od 100 godina iskustva i globalna je kompanija u industriji mobilnosti koja pomaže u oblikovanju budućnosti prihvatljive za životnu sredinu kroz inovacije i potpuno je nezavisna od motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Poslovna jedinica za elektronske, šasije i komponente vazdušnih jastuka obuhvata širok spektar komponenti za elektrifikaciju vozila, uključujući komponente za brze punjače i elektronske kontrolne jedinice.

Pored toga, uključuje kućište električnog motora za sigurnost i udobnost, na primer za brisače i regulatore stakla, kao i ABS i ESP sisteme.

Još jedna brzorastuća linija proizvoda su komponente pogona za električna vozila, posebno u oblasti tehnologije baterija i gorivnih ćelija.

Pored toga, PVO Group razvija i proizvodi različite komponente za šasiju i vešanje, posebno akumulatore.

Poslovna jedinica za upravljanje i sedišta se uglavnom bavi razvojem i proizvodnjom upravljačkih konzola i cevi stuba upravljača i metalnih konstrukcija za sedišta vozila.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDS Čačak: Ne smemo biti neopredeljeni, 2. juna moć je u našim rukama
Sledeći članakLazarini: Čačak i “PWO“ će postati još jedno uspešno poglavlje u ekonomskoj istoriji Srbije

4 KOMENTARA

  1. Veliki dan za Cacak je dolazi veliki investitor i otvara nova radna mesta koja ce doprineti jos brzem ravoju Cacka i citavog okruga.

    • A Čačak se kao razvija?Pa zašto ljudi odoše preko i u BG?Jesi li upućen da li će i ovaj industrijalac dobiti čast da neka ulica ponese njegovo ime?Možda „Šetalište …“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here