Ledeni talas posle Svetog Nikole

0
1066

Posle Svetog Nikole u Srbiju stiže ledeni talas. Posle 19. decembra čekaju nas veoma niske temperature i ledeni dani, a živa u termometru danima će biti daleko ispod nule.

Meteorolozi upozoravaju da bi, prema dugoročnoj prognozi, ove zime u pojedinim mestima temperatura mogla da padne i na minus 25, koliko je poslednji put bilo u zimu 2012.

Veći sneg će ponovo padati posle 25. decembra, a biće ga i za Novu godinu, dodaju prognostičari.

U Ivanjici, Guči, Sjenici, Krupnju, Lučanima, LJuboviji i Novoj Varoši već je zbog snega proglašena vanredna situacija, a stručnjaci procenjuju da će do Nove godine vanredno biti u još najmanje desetak opština.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić kaže da će se narednih dana jutarnje temperature kretati od minus 6 do plus 2 stepena, dok će maksimalne dnevne biti od minus 2 do plus 7.

U subotu i nedelju biće slabog snega u centralnim i južnim predelima Srbije, dok će u Beogradu padati u ponedeljak. Količina padavina u ovom periodu neće biti velika i sneg neće stvoriti velike probleme. Ipak, niže temperature krajem nedelje mogu da izazovu probleme zbog moguće poledice i zato savetujem oprez, naročito vozačima – naveo je Nikolić.

Kako je dodao, do kraja decembra zadržaće se izrazito hladno vreme sa povremenim naoblačenjima i snežnim padavinama.

Oko Nove godine, od 25. do 28. decembra, imaćemo uslove za padavine u svim nižim predelima, a takođe 1. i 2. januara povećava se mogućnost za snežne padavine – najavio je Nikolić.

Prethodni članakI naredne sedmice svi đaci u klupama, nema ranijeg odlaska na zimski raspust
Sledeći članakMarinković: Poštujemo Zvezdu, ali u Beograd idemo bez straha

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here