Legendarni Aco Šerif uspešno operisan: Vraćam se radu sa decom, to je moj život!

2
1994

ČAČAK – Legendarni fudbalski trener mlađih kategorija Aleksandra Ivković, popularni Aco Šerif, uspešno je operisan u čačanskoj bolnici. Njemu je ugrađen veštački kuk, a nakon rehabilitacije planira da se vrati onome što najviše voli i što je obeležilo njegov život – treninzima i radu sa decom.

Intervenciju je obavio poznati stručnjak sa Ortopedske klinike Banjica dr Miodrag Glišić. Ovo je prva ugradnja veštačkog kuka u čačanskoj bolnici, a prema najavama, dr Glišić, inače Čačanin, sa ovom praksom nastaviće i u narednom periodu.

Osećam se veoma dobro, rekli su mi da je intervencija prošla u najboljem redu i da će mi leva noga uskoro biti potpuno funkcionalna. Nakon oporavka u čačanskoj bolnici, sledi dvadesetodnevni period rehabilitacije u stacionaru u Ivanjici, a nakon toga, nadam se da ću ponovo početi da radim sa decom. Tome se najviše radujem, jer to je moj život – kaže za Morava info čačanska legenda, sa kojom smo telefonski razgovarali dok boravi u bolničkoj postelji.

Ivković je dugi vremenski period muku mučio sa levim kukom. Poslednjih godinu i po dana kretao se isključivo uz pomoć štaka.

Godinama sam vukao tu povredu i na jednom treningu sam je pogoršao. To se događalo tačno na početku korona epidemije, pa je operacija koja je trebalo da se obavi na Banjici dva puta odlagana. Međutim, zahvaljujući razumevanju čačanske bolnice i, moram to zaista da istaknem, angažovanju gradonačelnika Miluna Todoroviča i dr Miodraga Glišića, operativni zahvat je obavljen ovde kod nas. Sad je sve to sanirano, ugrađen je veštački kuk. Ubeđen sam da će sada sve biti dobro – rekao nam je legendarni trener.

On ističe da ima problem i sa desnom nogom, ali da će se o daljim koracima u vezi sa lečenjem odlučivati naknadno.

Aleksandar Ivković naglašava i da ga je dirnule reči podrške koje su, kako je naveo, dolazile sa svih strana.

Mislim da nije bilo bivšeg igrača koji me nije pozvao i raspitivao se za moje zdravlje. Mnogi sada poznati igrači, kao što su Lazović, Mladenović, Lazar Marković, Milinković, Milunović ili Simović, su me zvali. Svima hvala, zaista sam dirnut količinom pažnje – zaključio je Aco Šerif.

Podsetimo, Aleksandar Ivković dobitnik je najprestižnijeg gradskog priznanja, Decembarske nagrade za 2017. godinu

Izvor: Morava info

Prethodni članakOd sledeće godine i četvrti privatni vrtić u Čačku
Sledeći članakTrijumf Borca nad Metalcem obeležila sjajna partija Marka Pecarskog

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here