“Lepotica Linejna“ u čajetinskom Domu kulture

0
118

ČAJETINA – „Lepotica Linejna” naziv je predstave koja će biti odigrana u utorak 12. februara u 20 časova u čajetinskom Domu kulture.

To je dramski komad u kome igra poznata glumica Ljiljana Stjepanović, a s njom i mlada Jelena Stajkovac, kao i glumci kruševačkog pozorišta Đorđe Marković i Nikola Rakić. Reditelj predstave je Miloš Jagodić, a muziku i song potpisuju Milan Đurđević i „Neverne bebe”.

Mlada glumica Jelena Stajkovac je napravila svojevrstan podvig, pokrenuvši koprodukciju sa kruševačkim pozorištem na realizaciji komada Martina Makdone „Lepotica Linejna“, kao prvi korak u borbi za decentralizaciju pozorišta. Podvig je to u vremenu kada su pozorišta u ve likoj krizi, kada se predstave velikih po zorišnih kuća skidaju sa repertoara, a kulturni centri po Srbiji nisu često u mogućnosti dafinansiraju gostovanja pozorišnih predstava, stvarati predstavu u nameri da se postavi umetnički standard i dokaže da se ipak može, uprkos teškim vremenima, sačuvati stub bez koga nam nema sopstvenog identiteta. Jer kultura jeste stub na koji se oslanja jedno društvo – rekao je o komadu reditelj Jagodić.

Predstava „Lepotica Linejna“, igrana na mnogim festivalima u Srbiji i regionu, bavi se društveno odgovornim temama kao što su elementi nasilja u porodici, pravo na izbor i slobodu sopstvenog identiteta.

Ulaz je slobodan.

Izvor: Čajetina online

Prethodni članakPrekršajni sud u Čačku prošle godine naplatio preko milion evra novčanih kazni
Sledeći članakForum žena SPS u Milanovcu protiv Jovice Carevića

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here