Letnje cene goriva – gde napuniti rezervoar na putu do mora

0
483
Foto: Pixabay

Prethodnih nedelja zabeležen je pad cena benzina i dizela, a Tomislav Mićović iz Udruženja naftnih kompanija Srbije očekuje da će se cena na tom nivou i zaustaviti zbog povećane potražnje tokom letnjih meseci. Odgovorio je i na pitanje gde je najpovoljnije napuniti rezervoar kada putujemo u Grčku na more.

Do 7. juna, na pumpama u Srbiji, litar evro-dizela košta 201 dinar, a litar benzina evro-premium je 192 dinara. U odnosu na prošlu nedelju, dizel je zadržao cenu, dok je benzin pojeftinio za dva dinara

Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije, navodi da se cena benzina već četiri nedelje smanjuje, najpre za tri, pa za dva dinara, dok je cena dizela prilično stabilna.

  • Leto je uvek period malo veće potrošnje benzina, tako da i očekujem da će se tu negde i zaustaviti na ovom nivou, jer sad će biti veća potražnja – rekao je Mićović.

Zbog povećanja akciza se najavljivalo poskupljenje goriva, međutim to se nije desilo.

  • Nije akciza jedino što utiče na cenu goriva, imate niz parametara, pa su se oni drugi prosto u tom periodu kretali u nekom drugom smeru, znači u negativnom smeru – naveo je Mićović.

Na pitanje gde je najbolje napuniti rezervoar kada putujemo na more u Grčku, Tomislav Mićović ističe da svi pune gorivo pre izlaza iz Severne Makedonije.

  • Svi pune rezervoare na izlasku iz Severne Makedonije, tu su gužve na benzinskim stanicama. Severna Makedonija ima dijametralno suprotnu fiskalnu politiku u odnosu na Grčku. Uvek je tako na dugačkim putovanjima, na Zapadu treba voditi računa da li na auto-putu da sipate, ili je bolje da siđete sa auto-puta – istakao je Mićović.

Izvor: RTS

Prethodni članakGIK objavila zvanične rezultate izbora: Koalicija oko SNS ima 40 odbornika i većinu u Gradskoj skupštini
Sledeći članakČetvorica mladih košarkaša Mladosti novi igrači Čačka 94

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here